ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! A támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 2. pontját.
Most a támogatott indítványokról döntünk, a külön szavazásra kért javaslatok kivételével. Kérdezem önöket, elfogadják-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 211 igen szavazattal, 167 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért javaslatokról döntünk. Az ajánlás 7., 8., 9., 14., 15., 16. és 30. pontjaiban Hankó Faragó Miklós a közjegyzői törvényt a közjegyzői szolgálat megszűnésének eseteivel, valamint az ezekhez kapcsolódó eljárási szabályokkal bővíti ki. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 377 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 4., 5. és 6. pontjaiban Páva Zoltán a 92. § kiegészítésével és módosításával a sporttörvény megváltoztatását kezdeményezi. Ebben a sportjáradékkal kapcsolatos érdemtelenségi és eljárási szabályokat terjeszt elő. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 199 igen szavazattal, 16 nem ellenében, 164 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 37. pontjában Révész Máriusz és mások a 100. § (1) bekezdésében a felsőoktatási törvény 23. § (6) bekezdésének elhagyását javasolják, amely a gazdasági tanács tagjaival kapcsolatos rendelkezést tartalmaz. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 378 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a további, még szavazható pontokról kell döntenünk. Az ajánlás 1., 4. és 5. pontjában Ecsődi László javaslatát visszavonta.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Világosi Gábor és Hankó Faragó Miklós az 1. §-ban a közúti közlekedési törvény 21. §-át új bekezdéssel egészítik ki, amelyben a bírságot kiszabó határozat postára adásának határidejét terjesztik elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 18 igen szavazattal, 358 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 19. pontjában Balog Zoltán és Ékes Ilona a 43. §-ban a fegyveres szervek hivatásos tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 192 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit