DR. OLÁH LAJOS

Full text search

DR. OLÁH LAJOS
DR. OLÁH LAJOS közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A veszélyes áruk nemzetközi belvízi szállításáról szóló európai megállapodáshoz, az úgynevezett ADN-hez Magyarország 2004-ben csatlakozott. A megállapodás mellékletét képező szabályzat meghatározza, hogy a belvízi szállításban mely áruk minősülnek veszélyesnek, és azok milyen feltételekkel szállíthatók. Rendelkezik többek között a veszélyes áruk biztonságos csomagolásáról, jelöléséről, továbbá a szállításhoz szükséges műszaki, hatósági követelményekről is.
Az ez évi módosítások megkönnyítik a veszélyes árut fuvarozó magyar hajók közlekedését Európa vízi útjain. Biztosítják, hogy a magyar vízi utakon közlekedő idegen hajók is megfeleljenek a korszerű biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek. Elősegítik, hogy az áru feladóját és fuvarozóit ne terheljék indokolatlan adminisztrációs feladatok, ha egy szállítmány az útját például vasúton kezdi, vízi szállítással folytatja, és közúton érkezik meg a végállomásra.
Összességében tehát az ADN módosításainak kihirdetése a hazai fuvarozók érdekeit szolgálja. Kérem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjék.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit