DR. SZÉP BÉLA

Full text search

DR. SZÉP BÉLA
DR. SZÉP BÉLA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy gondolom, Keller képviselőtársam véleménye rendkívül komoly tapasztalatokon alapszik, és nagyon jó helyen fogja meg azt, hogy ha közbeszerzésekre szűkítjük le a problémát, valóban már a kiírási feltételek megfogalmazásának a pillanatában eldől, hogy vannak-e olyan lehetőségek, olyan tudatosan létrehozott feltételek, amelyek mentén el lehet téríteni a döntést a közérdektől.
Viszont erre éppen a törvényjavaslat nyújt lehetőséget azzal, hogy az átláthatósági biztos, aki egy független személy lesz, akinek a díjazása tekintetében nem lesz alkupozíciója a kiíróval, ennek következtében nem azonos platformot foglalnak el az érdekkörben; ez az átláthatósági biztos már az első feltétel meghatározásakor bekapcsolódik a munkába, és éppen a sajátos szakértelme következtében - amivel nem tud rendelkezni minden egyes közbeszerzési pályázati kiíró, hiszen ez hihetetlen költség lenne, ha ezt a tapasztalatot, ezt a tudást mindenhová el szeretnénk vinni -, ebben az esetben ez az ismeret rendelkezésre fog állni, és azt fogja eredményezni, hogy ezek a közérdektől eltérő lehetőségeket biztosító feltételek ne kerüljenek be a kiírásba. Ezzel a legteljesebben érvényesülni fog a közérdek, reményeink szerint olcsóbbá válnak a közbeszerzések.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit