BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Komolyan mondom, nem értem, amiről Szilágyi György képviselő úr beszél, hiszen szándékosan magyarázza félre azokat a kezdeményezéseket, amelyekről mi beszélünk. Tehát egyszer, amikor beszélek arról, hogy a törvényjavaslat mit tartalmaz, és a törvényjavaslatban a szabadidősporton, a diáksporton, az utánpótlás-nevelésen, a versenysporton keresztül a sport teljes vertikumát lefedjük azokkal a törvényjavaslatokkal, amelyeket módosítani készülünk, Nagy Csaba képviselőtársam felolvassa azt a programot, amely a teljes sport támogatásáról beszél, de nem azt mondtuk, hogy ez az egy törvényjavaslat fogja megoldani azt a teljes programot, amiről beszéltünk, képviselő úr. Négy év áll előttünk! Most indul el a ciklus. Az első parlamenti ciklus, a parlamenti ciklus első ülésszakának rendkívüli szakát éljük, és már most ilyen horderejű törvényjavaslatokat terjesztettünk elő. Elfelejti a képviselő úr azt, amit a kormány három héttel ezelőtt döntött: egymilliárd forintot adott vissza az olimpiai sportágaknak, azt, amit a Bajnai-kormány az előző évben elvett tőlük. Egymilliárd forintból 700 millió forint kifejezetten az olimpiai felkészülést támogatja, 300 millió forint pedig a szabadidősportot támogatja. Ez is külön támogatási rendszer.
És arról beszéltünk, hogy összegyűjtjük, a miniszterelnök úr arra kérte a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségét, hogy gyűjtse össze a teljes sportág vertikumának középtávú fejlesztési koncepcióját. Tegyenek a kormány elé egy javaslatot az ősz folyamán arra vonatkozóan, hogy a következő 10 évben milyen sportágfejlesztési elképzeléseik vannak, az eredményesség érdekében milyen lépéseket kellene megtenni, és a kormány azt magáévá teszi, és a következő évi költségvetésben, 2011-ben ennek már lesz érezhető hatása.
Nem ez a törvényjavaslat az egyetlen, ami ezt megvalósítja. Ez az első lépés, képviselő úr. Erről beszéltem én is, Szalay képviselőtársam is, hogy ennek továbblépési lehetőségei vannak. Meglátjuk, hogy ez hogyan működik, és aztán utána továbbmegyünk, nem erre kívánjuk korlátozni a következő négy év sportpolitikáját. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit