DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országgyűlés tavaly októberben hozott határozatot az iskolai nemzeti összetartozás napja bevezetéséről, a magyarországi és külhoni magyar fiatalok közötti kapcsolatok kialakításáról, valamint a határon túl élő magyarság bemutatásáról. A külhoni osztálykirándulásokat összefogó Határtalanul-program pályáztatását az Apáczai Közalapítvány dolgozta ki és valósította meg 2010-ben. Az idén a Bethlen Gábor alapkezelő irányításával folytatódik ez a program, mintegy 500 millió forint felhasználásával.
A részvételről a magyarországi iskolák nyújthatnak be pályázatot, ennek során maguk dönthetnek az utazások időpontjáról, helyszínéről, programjairól. Az állam az utazási és szállásköltségeket támogatja, mert ezek teszik ki egy külföldi utazás költségeinek mintegy négyötödét. A szervezéshez az iskolák saját döntésük alapján vehetik igénybe utazási irodák és más szolgáltatók közreműködését, mint ahogy azt 2010-ben a kísérleti program során már megtették. A 2011-es pályázatok benyújtása júniusban lezárult. A jelenleg zajló feldolgozást követően, augusztus második felére születhet döntés a nyertesekről.
Az iskolai utazások szeptember 1. és 2012. június 30. között valósulhatnak meg. Összesen több mint 600 iskolai pályázat érkezett be a programra, ami mutatja a jelentős társadalmi igényt. A 2010-es kísérleti program során féltucatnyi utazási iroda már bekapcsolódott az utazásszervezésbe az iskolákon keresztül, az idei program honlapján, az apalap.hu honlapon is megjelenthetett már 22 utazásszervezést és szálláshelyet kínáló bel- és külhoni vállalkozás. Ezek tehát nincsenek kizárva a programból. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit