SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ez az eset egyébként azért fontos, és azért is beszélünk erről ilyen sokat, mert pontosan megmutatja azt a nemtörődömséget, azt az arroganciát, amivel önök másfél éve irányítják ezt az országot. Ugyanígy foglalkoznak az ország dolgaival is, ugyanilyen magas lóról foglalkoznak az ország dolgaival, azért tartunk itt, ahol tartunk jelen pillanatban.
Úgy érzem, hogy a választók bizalmával idekerültem, és felelős politikusként megpróbálom megérteni az önök törekvéseit, megpróbálom megérteni azt, hogy mit szeretnének elérni a törvényekkel, ezért is lennék kíváncsi arra, hogy vajon Pokorni Zoltán módosító javaslatánál mi az indoklás. Hiszen, államtitkár úr, az, hogy ez csak egy módosító javaslat, mondja ön, attól ez még hozzá fog tartozni ehhez a törvényhez szervesen.
Amikor én, mondjuk, lemegyek, mert mi lejárunk fórumokra, és ott majd meg fogják kérdezni tőlem, hogy Pokorni Zoltán mit gondolt ebben a törvényjavaslatban, akkor mit mondok neki? Hogy vegye elő, és olvassa el az ülés jegyzőkönyvét? (Derültség a Jobbik és az LMP soraiban. - Taps a Jobbik soraiban.) Mert ő erre gondolt, és hogy én erre mit válaszoltam?
A másik: egyébként az is mutatja, hogy mennyire felelősségteljesen próbálunk gondolkodni, hogy nézze meg, önök hányan ülnek itt (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Hárman!), és nézze meg, mi hányan ülünk itt. Én most látom egyébként lelki szemeimmel - amit Papcsák képviselő úr mondott, hogy önök nem szavazógépek -, látom a fideszes képviselőket, akik otthon ülnek a számítógép előtt, és lázasan keresik ennek az ülésnek a jegyzőkönyvét, a leírtakat, hogy ők megnézzék, hogy majd felelősségteljesen tudják megnyomni a gombot, amikor erről szavazás lesz. (Derültség a Jobbik soraiból.) Na de komolyan mondom, ez komolytalanná teszi az egész vitát! És miáltal komolytalanná teszi ez a vitát, én ismételten arra szeretném kérni önöket, hogy miután az lett volna az egyetlen elegáns és normális megoldás az önök részéről, hogy azt mondják, valóban, itt hibáztunk, tévedtünk, térjünk vissza erre az ügyre később, és térjünk át a következő napirendi pontra, és majd folytatjuk ezt a részletes vitát. De önök megint nem ezt tették, hanem erőből, arroganciából megoldották ezt a helyzetet, és azt mondják, hogy ha nem tudod elolvasni, akkor nem olvasod el, kész, majd mi megszavazzuk - nem szavazógépként, de mindenki meg fogja nyomni azt a gombot, amit majd bekiabálnak neki. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit