DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Tamás, amit mondasz, az magában hordja az önellentmondást. Ugye, az hangzott el az előbb, hogy azokban az esetekben - elnézést, ha rosszul idézem a klasszikust -, ahol bizonyítható az, hogy egy vallomás hamis volt, vagy egy bizonyíték hamis volt, ott akkor megoldást jelenthet ez a semmisségi törvényjavaslat. Azt hiszem, így jól idéztem a képviselőtársamat.
Na de az Országgyűlés egész egyszerűen nincsen abban a helyzetben, hogy eldöntse egy bizonyítékról, egy vallomásról, hogy ez hamis vagy sem. Pontosan itt van a kutya elásva, itt van a vitánk. Az Országgyűlésnek eleve nincsen erre hatalma, erre vannak a nyomozó hatóságok, és erre van a végén a bíróság. A kereteket meg kell teremteni, én ezért hangsúlyoztam azt a kormánymegbízott úr, képviselőtársam felé, hogy akkor le kell folytatni a megfelelő eljárásokat, akkor be kell bizonyítani azt, hogy hol történtek törvénysértések, és ebből le lehet vonni a megfelelő jogi következtetéseket.
A parlamentnek nem lehet olyan jogosítványa, hogy elbírál bizonyítékokat, amelyek korábban egy bírósági döntés alapjául szolgáltak, ráadásul pontosan tudjuk, bizonyos esetekben lehet, hogy mégsem voltak valótlanok azok a bizonyítékok. Itt pedig differenciálás nélkül egész halmazra mondja ki a törvényjavaslat, hogy azok mind valótlanok voltak, és ezeket az ítéleteket mind meg kell semmisíteni. Ez egy abszurditás! Az Országgyűlésnek egy jogállamban egyszerűen nem lehet ilyen hatalma!
(20.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit