DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Nemcsak azért lehet ma jobb megállapodást kötni az IMF-fel, mert más kormány van, mint ami volt 2008-ban, hanem azért is, mert más a gazdaság helyzete. Ne feledjük el, hogy az elmúlt két esztendőben az adósságot csökkenő pályára sikerült állítani, a deficit tartósan, kezelhetően 3 százalék alatt van, ebben az esztendőben is 3 százalék alatt van GDP-arányosan. A fizetési mérleg pozitív, egyébként, ami nagyon fontos, mert az volt az egyik legsúlyosabb oka 2008-ban a Valutaalaphoz való fordulásnak.
A CDS-felárat ha nézzük, az most 400 bázispont alatt van, egy éve, tavaly ősz óta nem volt ilyen alacsony, tehát sokkal kedvezőbb helyzetben vagyunk. Azért lehet - és ahogy a miniszterelnök úr is fogalmazott - nagyobb a mozgásterünk, ha szabad így fogalmazni, magához a tárgyaláshoz, de sokkal kedvezőbb gazdasági helyzetben vagyunk, ami az elmúlt két év, valljuk be, nagyon küzdelmes időszakának az eredménye.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit