KŐSZEGI ZOLTÁN

Full text search

KŐSZEGI ZOLTÁN
KŐSZEGI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, mindannyian azért vagyunk itt a parlamentben, hogy a jobb élet lehetőségét megteremtsük, hogy a Magyarországon élő emberek minél jobb életesélyekkel induljanak el, az ideszülető gyerekek, hogy megmaradjon a megtartóereje ennek az országnak, településeinknek, hogy minőségi életet lehessen élni, és minden megszülető gyermeknek minél hosszabb, egészségben töltött élet reménye meglegyen.
A 2014. évi költségvetés nagyon sok olyan tételt tartalmaz, ami a jobb élet megteremtésének lehetőségét alapozza meg, illetve teremti meg. Eredeti felszólalásomhoz képest most két percben, rövidített formában igyekszem erre a figyelmet felhívni, különösen a sportolásra, illetve a sportélet területén nyújtott támogatásokra, állami finanszírozásra, az új programokra. Többek között 2014-ben a kormány tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési programot indít. Számos olyan nemzetközi sporteseményre készülünk, amelyek megrendezését az ország elnyerte, illetve több olyan sportlétesítmény fejlesztése, megépítése van folyamatban, indult el vagy fog megindulni, amire mindösszesen 82 milliárd forintot fog fordítani Magyarország költségvetése a következő esztendőben.
De hogy mit is jelent ez egy helyi közösségben? A helyi közösség megtartóereje nagyon fontos. Nálunk, a mi kis városunkban egy felmérés szerint a fiatalok nagy többsége, mintegy 90 százaléka örömmel él a városban, szeretné az életét ott folytatni, tehát nem kíván elköltözni a városból, így értelemszerűen az országból sem. Ha a sportolási lehetőségei, a fiatalok tehetsége kibontakoztatásának lehetőségei megteremtődnek, akkor helyben maradnak, az elvándorlás megszűnik, a drog elleni küzdelemnek igazán értelmet tudunk adni, és eredményes lehet. Szeretnék néhány sportolót felsorolni: Csernus Anna, Feczesin Róbert, Kosiba Dániel, Szalovics Edina, Sümegi József, Szabados testvérek, és sorolhatnám hosszú-hosszú perceken keresztül. Ezek a fiatalok azok, akik a sporton keresztül bontakoztatták ki a tehetségüket, hoztak hírnevet a városnak, és hoznak hírnevet az országnak.
Ha ezt a területet nem támogatja olyan mértékben az állam, ahogy ezt a következő évi költségvetésben tervezzük, akkor nincs esélyünk arra, hogy ezekkel a problémákkal felvegyük a versenyt, és más országokkal is versenyképesek tudjunk maradni. (Az elnök csenget.) Ezért kérem, hogy a jobb élet megteremtésének lehetőségét támogassák a költségvetés megszavazásával.
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit