DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Először Harangozó Tamás képviselő úr hozzászólására reagálnék. Úgy gondolom, hogy a törvényjavaslat a házszabály szerint lett benyújtva a múlt héten. Ha akart volna, fel tudott volna készülni, és azt az indulatoktól fűtött hozzászólását, amiben a képviselőcsoportot sértegette, itt ismételten visszautasítom.
Azt sem tudom elfogadni, hogy fölháborítónak tartja, hogy péntek délután a parlamentben kell dolgozni. (Dr. Harangozó Tamás: Jövő héten tárgyaljunk újra!) Úgy gondolom, hogy a mezőgazdaságban, ahol ma aratnak, az őszi árpát és a búzát aratják, vagy az állattenyésztésben dolgozók, akik január 1-jétől december 31-éig az év minden napján dolgoznak, akkor úgy gondolom, hogy tőlünk, képviselőktől is elvárható, hogy ha úgy alakul, úgy hozza a helyzet, akkor péntek délután is álljanak rendelkezésre.
Staudt Gábor képviselő úrnak a következőt szeretném elmondani. Azt mondja, hogy a jelenlegi pártfogó felügyeleti rendszer nem kielégítő a működést illetően. Egyetértek, ezért változtatjuk meg, ezért terjesztettük be ezt a javaslatot. A börtönőrök illetményével kapcsolatban a hivatásos életpályamodell megoldást fog jelenteni. Mi is bízunk abban, hogy az ezen a területen dolgozóknak is tudjuk javítani a béreket.
Szél Bernadett képviselő asszony hozzászólását köszönöm. A közfoglalkoztatással kapcsolatban mondta el az álláspontját. Szeretném elmondani, hogy a közfoglalkoztatás rendszere az elmúlt évek gyakorlatában bevált, de hogy még eredményesebb, még sikeresebb legyen, azért terjesztettük elő a javaslatot. A szociális szövetkezetekkel kapcsolatos félelmeit indokolatlannak tartjuk.
Bárándy Gergely képviselő úr azon megállapítását, hogy a kormányzati struktúra kialakítása a kormánypártok lehetősége és felelőssége, ezzel teljesen egyetértek. Azt pedig korrektnek tartom, hogy csak azért nem adnak be módosítót, hogy az időt húzzák. Köszönöm szépen ezt az álláspontot.
Vágó Sebestyén képviselő úr hozzászólását köszönöm. Bízom abban, hogy az ennek a törvényjavaslatnak az elfogadása után működésbe lépő pártfogó felügyeleti rendszer eredményesebb lesz, mint a korábbi.
Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a megszólaló képviselőknek a támogatást, bízom abban, hogy ez a törvényjavaslat is eléri a célját, és kérem, hogy szavazataikkal is támogassák.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit