SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Láttam már ilyen futurisztikus filmeket, amikor ülnek az emberek, középen egy monitor és agymosás zajlik. Nagyjából úgy érzem magam, mintha ilyesminek lennénk a tanúi. Nem akarom elhinni, hogy 133 fideszes képviselőből senki nem kérdőjelezi meg, hogy ez valóban jó beruházás-e.
Balla képviselő úr elmondja, hogy tízezer új munkahelyet hogyan hozunk létre. Számolgattam és azt láttam, hogy 300 millióba kerül egy új munkahely ebből a hitelből; 300 millióba, miközben az Országos Foglalkoztatási Alap vagy az EMVA előírja 2,5 milliónként egy új munkahely létrehozását. Ennyi pénzből 1,2 millió új munkahelynek kellene lennie, ha az országos stratégiát követjük.
Az adósságról: az adósságplafonnak az Alaptörvény 36. cikke egyértelműen határt szab, meghatározza, hogy mit lehet tenni. Szerintünk ezért is alaptörvényellenes ez.
Mindemellett hagyján, hogy milyen technológiát veszünk és mit csinálunk; most jelen pillanatban az atomreaktorból is - amivel nem tudok egyetérteni, mert nem hiszek a nukleáris biztonság fogalmának létében, mert nincs ilyen, ugye, ami elromolhat, az el is romlik - egy rosszat veszünk. Önök egy Zsigulit vesznek. Egy Zsigulit vesznek ebben a korban és olyan Zsigulit, amelyet majd tíz év múlva kezdenek törleszteni. Ez egy rettenetesen rossz üzlet!
Amikor a munkahelyteremtésről beszél Balla képviselő úr, azon kell elgondolkodni, hogy mindezek a források, amelyekből energiahatékonyságot javíthatnánk vagy éppen kis energiaellátó-központokat építhetnénk, nem centralizáltan teremtenének munkahelyeket, hanem szerte az országban, az önök egyéni választókerületeiben teremtené meg a lehetőséget arra, hogy sok-sok tüzépen és építő vállalkozáson keresztül teremtődjenek munkahelyek. És nem tízezer új munkahely, hanem 1,2 millió, ha 2,5 milliónként számolunk egy munkahelyet. Tehát mindez gazdaságilag rossz, rossz az energiabiztonságunkra, rossz a vidéknek, és nem célszerűen használja fel azokat az erőforrásokat, amelyek jelen pillanatban rendelkezésre állnak.
Én is csak azt tudom kérni önöktől, gondolkozzanak el, hogy valóban ezt akarják-e, valóban azt gondolják, hogy ez jó irány Magyarországnak. Mert meggyőződésem, hogy nem akarhatja egy egyéniben megválasztott képviselő, hogy így adósítsa el magát az ország.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit