LEGÉNY ZSOLT

Full text search

LEGÉNY ZSOLT
LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a válaszát, államtitkár úr. Azzal teljesen egyetértünk, hogy a traktoroknak az a dolguk, hogy a betakarításban vegyenek részt, és nem azt kell csinálni, amit éppen a Magosz csinált, hogy feltüzelje a gazdákat. De hozzáteszem, azt meg önöknek is el kell fogadniuk és meg kell érteniük, hogy az az ár, amelyet most kínálnak a meggyért, az még a betakarítás költségét sem tudná fedezni, tehát az önköltséget nem éri el.
Nekünk ebben a kérdésben roppant egyszerű az álláspontunk: azt követeljük a magyar kormánytól, és azt követeljük az államtitkár úrtól is meg a tárcától is, hogy ha kell, akkor interveniáljon, ha kell, akkor avatkozzon be a piaci folyamatokba, és természetesen akár a Magosszal, akár a Fidesz másik mezőgazdasági ernyőszervezetével, a Nemzeti Agrárkamarával oldják meg azt, hogy kilónként, természetesen összeget lehetne mondani, de 50 és 100 forint közötti áron segítsen be a felvásárlásba. Ebben az esetben, azt gondolom, hogy néhány milliárd forintból megoldható lenne ez a probléma. Azt követeljük a magyar kormánytól, hogy a gazdák mellé álljon és a gazdáknak segítsen.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)
(15.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit