DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Csak azért szeretnék nagyon röviden szót kérni, mert Tukacs képviselő úr figyelmét szeretném felhívni egy közkeletű tévedésre, amit most itt elmondott. A külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazásának feltételei nem változtak, pontosan úgy szavazhatnak, ahogy korábban is, amióta a külképviseleti szavazás létezik Magyarországon.
A honosítással magyar állampolgárságot szerzett személyek szavazására is pontosan ugyanazok a szabályok: amennyiben külföldön tartózkodnak, akkor a külképviseleten szavazhatnak.
Akikről ön beszél, azok a személyek, akiknek nincs Magyarországon állandó lakóhelye, de ők nem a kivándorolt magyarok, mert ők sosem vándoroltak be Magyarországra. Ők olyan magyar állampolgárok, akiknek nem volt Magyarországon állandó lakóhelye, ezért szavaznak külföldön. Tehát ennek az egész problémának az idekeverése teljesen téves alapon áll.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit