DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ugyan nem hallottam jól, hogy melyik napirendi javaslatot jelezte, hogy nem kerül megtárgyalásra, de az ön által kiküldött anyagban a T/2083. számú törvényjavaslat kedden 14. napirendi pontként szerepel. Ez az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye, amely törvényjavaslathoz az előterjesztésben is az szerepel megjegyzésként, hogy az előterjesztést a Törvényalkotási bizottság december 4-ei ülésén részben tárgyalta, az összegző módosító javaslat és összegző jelentés benyújtására azonban nem került sor.
Szeretném ezt is pontosítani, hiszen jelen voltam: nem tárgyaltuk részben sem ezt a törvényt, a Törvényalkotási bizottság ülésén derült ki, hogy formailag teljesen hibás javaslatot nyújtott be a kormány, és ezek után mind a kormány, mind a Törvényalkotási bizottság egyhangúlag ezt a javaslatot levette napirendjéről. Azóta a TAB nem ülésezett és nem is tárgyalta.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek után összegző módosító javaslat hiányában hogyan tudja a holnapi nap a Ház ezt a törvényt tárgyalni, és összegző vitát tartani egy olyan javaslatról, amelynek az összegző módosító javaslatát még meg sem tárgyalta a bizottság. Ha jól értékeljük, ha jól érezzük, akkor ennek a javaslatnak nem lehet a tárgyalását lefolytatni ezen a héten, hanem a héten a TAB-nak ezzel foglalkoznia kell, és csak a jövő héten tudjuk tárgyalni.
Nyilván a kezdeményezésünk és az észrevételünk az, hogy ezt a törvényjavaslatot vegyék le a napirendről. Köszönöm. (Taps az MSZP és az LMP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit