DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Elnök Úr! Mindenekelőtt az ózdi és a recski választások eredményét ismertette, amelyet tegnap este mindenki figyelemmel kísérhetett. Természetesen gratulálok a megválasztott polgármestereknek, és gratulálok a Jobbiknak, hogy megtalálta az MSZP rasszista szavazóit (Felzúdulás, közbeszólások és derültség a Jobbik padsoraiban.), sikerült megfordítaniuk a választókat és maguk felé irányítani a szavazatukat.
Az ózdi választási eredményből teljesen világos, hogy miközben a Fidesz polgármesterjelöltje növelte a támogatottságát, emellett az MSZP 3 százalékot kapott, miközben a Jobbik valóban 65 százalékos támogatottságot élvezett. Az MSZP jelöltje egyébként a korábbi fordulóban, négy héttel ezelőtt több mint 20 százalékos eredményt ért el. Ezért állítom azt, hogy gratulálok önöknek, hogy rátaláltak azokra a rasszista MSZP-s szavazókra, akiket régóta keres egyébként az MSZP. (Sneider Tamás közbeszól.)
A NAV elnökével kapcsolatban azt állította frakcióvezető úr, hogy a NAV elnökének le kell mondania, és nem is ez a kérdés, hogy mikor kell lemondania. Azt hittem, azt mondja, az a kérdés, hogy miért kell lemondania. Mert egy ország várja azt a magyarázatot, vajon milyen bűnt követett el az Egyesült Államok szerint a nemzeti adóhatóság elnöke.
Úgy gondolom, hogy ezt joggal - minden magyar állampolgár nevében - várhatjuk, hogy az, aki állít valamit, az, aki megfogalmaz vádat, tárja elénk a bizonyítékokat, a teljes nyilvánosság elé, a teljes magyar nyilvánosság elé tárja a bizonyítékokat.
(13.10)
Szeretném felhívni arra, képviselő úr, frakcióvezető úr, a figyelmét, hogy önök is egyetértenek velünk abban, hogy Budapest nem Guantánamo, ahol először ítéletet hirdetnek, és utána tárgyalást tartanak. Fordítsuk meg, és állítsuk helyre a jogállami eljárást! Először vádat kell valaki ellen megfogalmazni, a vádat ki kell vizsgálni, ez esetben, ha van megalapozott vád, arról tárgyalást kell tartani, és a tárgyalás alapján lehet ítéletet hozni. Ez a magyar jogállam rendje; remélem, hogy más országok is tiszteletben tartják a magyar jogállamot.
Azt mondja, hogy Kovács Béla esetén őt miért nem illeti meg az ártatlanság vélelme. Kérem, idézze föl, hogy Kovács Béla ellen a magyar vádhatóság, a magyar legfőbb ügyész akar vádat emelni az általuk lefolytatott nyomozás alapján. Tehát pontosan az a jogállami eljárás megtörtént Kovács Béla esetén, ami nem történik meg, még ebben a pillanatban sem történt meg a NAV elnöke esetén. Kovács Béla esetén tehát a magyar legfőbb ügyész nyomozás alapján kíván vádat emelni, ezért fordult a mentelmi joggal rendelkező Európai Parlamenthez, az Európai Parlament pedig dönteni fog, és természetesen utána egy szabályos büntetőeljárásban tisztázhatja magát Kovács Béla és bárki Magyarországon, bárkit megvéd a jogállam.
A korrupció vádja alól a kormánynak tisztáznia kell magát. Teljesen egyetértek önnel abban, hogy minden egyes korrupciós ügyet ki kell vizsgálni. Minden esetben, ha a korrupció vádja megfogalmazódik, és ezzel kapcsolatban legalább egy minimális bizonyítékot, de legalább valakit, aki bejelentést tesz a korrupció vádja ügyében, meg kell vizsgálni ezeket a bejelentéseket. Magyarországon 2014. január 1-je óta egy nagyon erős bejelentővédelmi törvényt fogadott el az Országgyűlés, ’14. január 1-jétől mind az állami hivataloknak, mind pedig az alapvető jogok biztosának anonim módon van joga arra, hogy begyűjtse ezeket a panaszokat, és utána kivizsgálják ezeket a panaszokat, tehát a bejelentővédelem Magyarországon teljes egészében biztosított. Valószínű, hogy még külföldi diplomaták bejelentését is ilyen rigorózusan kezelné a magyar eljárás.
Úgyhogy bátran! Várjuk azokat a bátor bejelentéseket, bejelentéstevőket, akik korrupció gyanúját akarják megfogalmazni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit