DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2014. november 12-i ülésén megtárgyalta a büntetések, intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló T/1707. számú törvényjavaslatot.
A javaslat azzal a céllal került benyújtásra, hogy a büntetés-végrehajtással összefüggő jogszabályok és a büntetés-végrehajtásról szóló törvény közötti tartalmi és formai összhangot biztosítsa. A javaslat további célja, hogy az elmúlt évek jogalkalmazói tapasztalatai alapján a végrehajtási joganyag kisebb-nagyobb korrekciójára, átgondolására sor kerüljön.
A bizottsági ülés során a tagok vitát folytattak le az Igazságügyi bizottság módosító javaslatáról, melyet a bizottság a 3., 7., 13., 26. és 30. pontok kivételével 22 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett támogatott. A bizottság által nem támogatott pontok további kodifikációs pontosításra kerülnek.
A módosító javaslatokról történt állásfoglalás mellett a Törvényalkotási bizottság további módosításra irányuló szándékot fogalmazott meg, tekintettel arra, hogy a javaslat technikai módosítást hajt végre, amely abból ered, hogy egy új jogintézmény, a reintegrációs őrizet kerül bevezetésre. E pontokról külön szavaztak a tagok, mely 22 igen, 6 nem és 3 tartózkodás mellett került támogatásra.
A bizottság az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést 22 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Kérem, fogadják el önök is a törvényjavaslatot.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit