BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Nagyon köszönöm, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy Selmeczi Gabriella képviselőtársam nincs itt. (Dr. Rétvári Bence: Szél Bernadett nem hiányzik?) Tényleg csak csatlakozni tudok, hogy fejezzék már be azt, hogy a kétgyermekesek adókedvezményével kampányolnak a parlamentben a 2015-ös költségvetésnél! Tisztázzuk! Nincs benne a 2015-ös költségvetésben, hiába ígérték meg folyamatosan Varga Mihály és Rogán Antal a kampány során! (Dr. Rétvári Bence: Csak arról beszélünk, ami benne van!) Folyamatosan ezzel kampányoltak, hogy 50-55 milliárd forinttal fogják a magyar családokat segíteni. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így lesz!) 350 ezer kétgyermekes családot csaptak be. Nincs benne a 2015-ös költségvetésben!
A másik. Megvan az oka biztos, mert ugyebár stadiont kell építeni, és nem a gyermekes családokat támogatni. Erre előjöttek ezzel az első házasok kedvezményével, ami szerény számítások szerint is 3 milliárd forintba kerül, ezzel akarják befogni a szájukat. Csak egyet nem akarnak tudomásul venni: ez megint kirekesztő és megkülönböztető. Ma a megszületett gyermekek 42 százaléka élettársi viszonyból születik. Vegyék már észre, képviselőtársak (Dr. Rétvári Bence: Ugyanez jár nekik!), hogy ezeket az embereket különböztetik meg! Ráadásul, ha házasságkötésről beszélünk, ma a házasságkötések 60 százaléka válással végződik! Tessék már tudomásul venni, és nem kirekeszteni, megkülönböztetni!
A másik képviselő asszony azt mondta, hogy a család a legfontosabb a Fidesz-KDNP számára. Akkor azt is vegyék már észre, hogy ma a magyar gyerekek 36 százaléka mélyszegénységben él. 36 százaléka! 700 ezer magyar gyermekről beszélünk! Ez a költségvetés, amit önök idehoztak, tudják, milyen költségvetés? (Dr. Rétvári Bence: Jó!) A szegénység, a pimaszság és a bukás költségvetése! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit