LÁSZLÓ TAMÁS,

Full text search

LÁSZLÓ TAMÁS,
LÁSZLÓ TAMÁS, a Költségvetési bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány mindig is hangsúlyozta, hogy elkötelezett az államháztartás rendbetételét illetően, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idén mindösszesen csak egy alkalommal módosítja a költségvetést, de alapvetően ez sem fogja veszélyeztetni az uniós módszertan szerinti 2,9 százalékos hiánycél teljesülését. A módosítást ugyanis az indokolta, hogy a kormány év közben olyan nem várt intézkedéseket hozott, amelynek célja a korábban feladott állami pozíciók újraépítése. A következő cégekben vásároltunk az idén részesedést: Főgáz Zrt., Antenna Hungária Zrt., Magyar Gáz Tranzit Zrt., AVE Magyarország Zrt.
A törvényjavaslathoz módosító indítvány nem érkezett, de a költségvetési bizottság módosításra irányuló szándékot fogalmazott meg, amelyek közül a legfontosabbak a következők.
Elsőként az Eximbank forrásjuttatása; célja az, hogy a hitelezési aktivitás bővítése érdekében a tevékenységét eddig is radikálisan bővítő Eximbank további forráshoz jusson.
Másodsorban pontosítja a helyi önkormányzatok esetében a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása támogatásának és ezenkívül a gyermekétkeztetés támogatásának elszámolási szabályait.
Harmadsorban a közúti áfacsalások, a fiktív külföldre szállítások következtében meglévő áfacsalások visszaszorítását célozza az, hogy 8,5 milliárd forint többletforrást biztosít a közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer kiépítésére.
Negyedsorban új felhatalmazást ad az államháztartásért felelős miniszternek, hogy az állam nevében az állam fizetési kötelezettségére vonatkozó szerződések esetén a szerződés megerősítésére nyilatkozatot tehessen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezekre való tekintettel kérem önöket, hogy a holnapi napon támogassák szavazatukkal a 2014. évi költségvetés módosítását. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit