DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Hetek óta lázban tartja a magyar közéletet az a botrány, amely az amerikai kitiltási üggyel kapcsolatos, hiszen hat magyar állampolgárnak, köztük kormánytisztviselőknek is megtiltották az Egyesült Államokba való beutazást. Ezenkívül ezt indokkal is tették, mégpedig azzal az indokkal, hogy korrupciós ügyek vannak Magyarországon, és emiatt ez a hat magyar állampolgár, köztük kormánytisztviselők nem léphetnek be az Egyesült Államok területére.
Mérhetetlenül felháborító az, hogy ilyen körülmények között, amikor kiderül, hogy valakik lopnak a közösből, és valakik ehhez asszisztálnak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, illetve elnökhelyettese szabadságra megy, és több vezető NAV-kollégát egyszerűen nem lehet elérni, nem lehet nyilatkozatra bírni, amellett, hogy az Országgyűlés itt tárgyalja az adótörvényeket is. Most zajlik a vita és majd a szavazás is, és az adóhivatal vezetői nem tartózkodnak Magyarországon.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény azt írja, hogy a nemzetgazdasági miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat. Ezért, ha ön tud erre válaszolni, önnek teszem föl ezt a kérdést, hogy engedélyezte-e a kormányzat azt, hogy a NAV elnöke szabadságra utazzon. Figyelembe vette-e azt a törvényi rendelkezést, hogy a kormánytisztviselői hivatásetikai alapelvek, amelyek vonatkoznak rájuk, különösen a hűség, elkötelezettség, nemzeti érdekek előnyben részesítése, az igazságos és méltányos jogszolgáltatás, méltóság, tisztesség, előítéletektől való mentesség, pártatlanság, ezek az alapelvek hogyan egyeztethetők össze azzal, hogy jelen körülmények között szabadságra ment a NAV elnöke? Megkérték-e arra, hogy szakítsa meg szabadságát, és jöjjön haza Magyarországra? Várom válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit