LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Képviselőtársam! Az első kérdés, amely az embernek eszébe jut a válasz kapcsán, hogy honnan tudta kiválogatni a NAV tisztviselőit ön, amikor az Amerikai Egyesült Államok ügyvivője kormánytisztviselőkről beszélt, akikből 457 ezer van Magyarországon. Milyen információja van önnek, képviselő úr, arra vonatkozóan, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz tartoznak a vizsgálattal érintett vagy adott esetben a kitiltás alá eső kormánytisztviselők?
Arra szeretném önt kérni, kedves képviselő úr, hogy nevezze meg itt a parlamentben, hogy ön honnan tudja, miért vélelmezi, honnan veszi azt, hogy NAV-ügyintézőkről vagy NAV-vezetőkről van szó. Nem tudunk továbblépni ugyanis a válaszokban mindaddig, amíg a 457 ezer kormánytisztviselő vonatkozásában ön nem tesz szűkítést, magyarul, nem mondja meg, hogy honnan tudja, vagy miért gondolja, hogy ezek NAV-osok, és nem más 457 ezer kormánytisztviselőről beszélünk.
Az is elég válasz, ha az európai és a magyar zászló közé behozzák az Amerikai Egyesült Államok zászlaját, mert akkor érteni fogjuk, hogy az MSZP-frakció mögött esetleg az Amerikai Egyesült Államok budapesti ügyvivője is ott áll. Nekem az is elég válasz a szimbolikus válaszok tekintetében. De hadd hívjam föl arra a figyelmét, hogy önök konkrét információk nyilvánosságra kerülése, megerősítése és egyértelmű bizonyítékok nélkül megvádolnak 470 ezer kormánytisztviselőt, 250 ezer önkormányzati tisztviselőt és körülbelül 950 ezer embert, aki a magyar állami szektorban az adófizetők pénzéből dolgozik.
Ráadásul megvádolják a legfontosabb szervezetet, amely az adót gyűjti be, és azt tudom önnek mondani, hogy az elmúlt 25 év legsikeresebb adóéve lesz a 2014-es. Soha ennyi áfabevétel a NAV tevékenységének is köszönhetően még nem jött össze az elmúlt 25 évben. Kérdezem, hogy miért érdeke az MSZP-frakciónak a NAV gyöngítése. Mért érdeke az egyébként büntetőügyekben is nyomozást végző szervezet gyöngítése? Honnan vannak önöknek pontos információik? (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit