DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Mindezeket az árbevételeket, amelyekből az osztalékokat kifizették a tulajdonosoknak, döntő részben adófizetői forintokból, közösségi forrásból megvalósuló állami, önkormányzati megrendeléseknek köszönhették, amelyeken akár 20-25 százalékot is kereshettek.
Az egyik oldalon tehát az Orbán-kormány a kiskeresetűek adóját emelte, az adójóváírást kivezette, míg a saját baráti cégeit pedig zsíros önkormányzati, állami és európai uniós közösségi források útján, közbeszerzések útján árbevételhez juttatta, amelyből milliárdos vagy akár százmilliárdos hasznot is kivehettek.
Azt gondoljuk, hogy a törvényjavaslat igazságot teremt, hiszen ha önök a multicégeket, bankokat megadóztatják, akkor nem nézhetik tétlenül azt, hogy ezek a Fideszhez közel álló vállalkozások busás hasznot vesznek fel. Az a javaslatunk, hogy az ilyen közösségi forrásból, adófizetői forintokból, állami, önkormányzati megrendelésekből gazdagodó vállalkozások - amennyiben az árbevételük 50 százalékát ez a bevétel meghaladja - ne a 16 százalékos osztalékadót fizessék be, hanem fizessenek 75 százalékot a magyar költségvetésbe.
Azt szeretnénk a törvényjavaslat alapján, hogy amennyiben ezt az árbevételt nem osztalékban veszik ki, hanem a gazdaság fejlesztésébe, saját innovációjukba, saját fejlesztésükbe fektetik be, akkor ne kelljen adót fizetni, amennyiben viszont befizetik a költségvetésbe, akkor a költségvetésen belül kerüljön a gyermekéheztetés…, gyermekéhezés felszámolására (Derültség és taps a kormánypárti padsorokban.); kerüljön az önkormányzatok gyermekéhezés felszámolását célzó programjainak finanszírozására.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, lehet ebből viccet csinálni, de azt gondolom, hogy ezen súlyos milliárdok nagy részének a költségvetésben lenne a helyük, és erre a célra kellene felhasználni. Kérem, hogy támogassák, hogy napirendre vehessük, megvitathassuk és megszavazhassuk. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit