IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Magyarország érdekét szolgálja Ángyán József intézetének szétrombolása és a kishantosi biogazdálkodás ellehetetlenítése. Ángyán József 24 éve alapította a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetét. A természeti értékek megőrzésére, a vidék megújítására alapult intézet szeptember 30-án hosszan tartó, súlyos támadások következtében megszűnt. Száz kilométerre onnét a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ 21 évig gazdálkodott vegyszermentesen, oktatta a környékbeli és távolabbról érkező gazdákat, majd lejárt a szerződésük, és a tíz részre szabdalt korábbi földjük egészét elvesztették.
Mi a közös a KTI, tehát a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet és a kishantosi biogazdaság között és a szinte egy időben történő megszüntetésükben? Az, hogy mindkét intézet egy kisstílű politikai bosszú áldozata lett, mert mindketten a Fidesz-kormány kritikusai voltak, mégpedig hiteles kritikusai, hiszen sem Ángyán József agrármérnök, a KTI alapítója, sem pedig Kishantos vezetői nem mondhatni, hogy nem hiteles emberek, és semmiképpen sem sorolhatók a balliberális oldalhoz.
A kormány azonban a hozzá közeli értelmiségieknek is példát akar statuálni: a nemzeti együttműködés rendszerében nincs helye a kritikának, a nyilvános kritikának. Aki mégis erre vetemedik, aki mer nem egyetérteni, aki nem áll be a sorba, és akinek nem felel meg az „egy a tábor, egy a zászló” politikai alapelv, azt ellehetetleníti a kormány.
(17.20)
Ángyán József ki mert állni Kishantosért, és a Fidesz-kormány államtitkáraként számon kérte a Fideszen korábbi ígéreteit. Az a kérdésem, hogy Magyarországnak érdekét szolgálja-e ennek az intézetnek és ennek a gazdálkodásnak az ellehetetlenítése.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit