KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik Magyarországért Mozgalmat gyakran szokták - főleg a balliberális médiában - különböző jelzőkkel illetni: regionális párt, szélsőséges, és még sorolhatnám hosszan, de nem akarom.
(20.10)
Mindezen megbélyegző jelzők cáfolatára szolgál többek között a tegnapi önkormányzati képviselő-választás is, amely a regionális pártként aposztrofált Jobbikból egy országos nagy pártot csinált, hiszen Nyugat-Magyarországon, illetve Közép-Dunántúlon, Veszprém megyében is elég jelentős eredményeket sikerült felmutatnunk. Ha a legjelentősebbekkel akarnám kezdeni, akkor két város polgármesteri székére kell hogy kitérjek, hiszen Devecser és Tapolca városa is jobbikos irányításúvá vált az elmúlt napon. Talán még a saját magunk számára is némileg meglepetés volt ez az eredmény, de az elmúlt évek munkája folytán talán mégiscsak várható volt, hogy valamilyen áttörés előbb vagy utóbb bekövetkezik. Úgy tűnik, hogy ez az áttörés most következett be. Devecserben a vörösiszap-katasztrófa óta az elmúlt négy évben rengeteget foglalkoztunk a helyiek problémáival, akár a kártalanítás, akár a környezetvédelmi vagy egészségügyi problémák okán, és úgy tűnik, hogy a devecseriek ítéletet mondtak a kormánypártok tevékenységéről, és a kormánypárti polgármester helyett egy jobbikos polgármestert választottak most a helyhatósági választásokon. De Tapolcán is a jobbikosok álltak ki a kórházbezárás elleni tüntetéseken, és úgy tűnik, ez is meghozta az eredményét.
Ezen kívül azonban jó néhány településen erősödtünk. Összességében elmondható, hogy több településen duplájára erősödött a 2010-es önkormányzati választásokhoz képest a Jobbik eredménye, ami azért különösen figyelemre méltó, mert talán a Jobbik az egyetlen párt, amely mostanában erősödni tudott a parlamenti pártok közül. A Fidesz is a 2010-es csúcshoz képest folyamatosan veszíti el a szavazóit, és egyre lejjebb halad a népszerűségi listán, a többi párt hasonlóan, a Jobbik az egyetlen, amely töretlenül, változó mértékben, de minden egyes választáson egy lépcsőfokkal feljebb lép, és immár második erőként, második legnépszerűbb magyarországi pártként 2018-ra a kormánypártok első számú kihívójává léphet elő.
Ehhez természetesen még rengeteget kell dolgoznunk, többek között a Dunántúlon is, hiszen néhány évvel ezelőtt a Jobbikot még kelet-magyarországi pártként aposztrofálták, de ez ma már egyáltalán nem így van, az egész országban nagyjából egyforma erősséget mutat a párt népszerűsége. Ez az általam képviselt megyében, Veszprém megyében is az önkormányzati választásokon most így alakult. De akár a Balaton-parti településeket is említhetném, ahol szintén jelentős az erősödés. A kormánypártok bástyájának számítanak ezek a települések már jó néhány éve, de jelentős erősödést tudtunk produkálni. Jómagam Balatonalmádiban polgármesterjelöltként több mint megdupláztam a 2010-es szavazatszámomat, amely ugyan polgármesteri szék elnyeréséhez egyelőre nem volt elég, de a tendencia itt is ugyanaz, mint országosan: egyedül a Jobbik tud erősödni, a többi párt pedig veszített a támogatottságából.
Azt gondolom, hogy mindez bizakodásra ad okot a Jobbik Magyarországért Mozgalom számára. Nagyon remélem, hogy azokat a média által és politikai ellenfeleink által ránk aggatott jelzőket, amelyek a Jobbik Magyarországért Mozgalmat mintegy karanténba próbálják zárni, sikerül levetnünk, sikerül ebből a helyzetből kitörnünk, és Nyugat-Magyarországon is az emberek egyre több helyen észreveszik és rájönnek, hogy a Jobbik valójában más, mint ahogy azt próbálják beállítani. Aki már találkozott személyesen jobbikos politikussal vagy ellátogatott lakossági fórumra, azok rendre meggyőzhetők ebben a kérdésben, s egyre többen vannak ilyenek.
Úgyhogy nagyon bizakodóan vágunk a következő három-, három és fél éves ciklus elé, ami a következő választási kampányig fog eltelni. A Jobbiknál természetesen kőkemény építkezéssel telik ez az időszak. De elmondhatjuk, hogy nem vallottunk szégyent az önkormányzati választásokon, nem vallottunk szégyent országosan sem, de különösen nem vallottunk szégyent Veszprém megyében, ahol két, egykor a Fidesz fellegvárának számító településen, városban polgármesteri széket sikerült szereznünk, további településeken pedig jelentős erősödést produkálnunk. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit