DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Hadd tegyem hozzá, tisztelt képviselő úr, hogy ez nyilván csak egy első lépés, egy első üteme ennek a fejlesztésnek. A jövő évi költségvetésben szeretnénk ezt tovább fokozni, további lépéseket tenni pont azért, hogy ez a program megvalósulhasson, hogy minden járásban legyen tanuszoda, hogy ne kelljen sokat utazni a gyermekeknek, és adott esetben beférjen két testnevelésóra összevonásával az úszásoktatás is.
Emlékeztetnék arra, hogy az ország számos pontján sportcsarnokok, uszodák épülnek. Újbudán befejeződik a Tüskecsarnok két uszodával, köztük egy 50 méteres versenyuszoda és egy 25 méteres tanmedence állítható aljzattal, ami jövőre átadásra kerül. A Dagály uszoda is bővítésre kerül, ezt a 2021-es vizes vb-re megépítjük. A Nyéki uszoda még egy medencével bővül a XI. kerületben. S ahogy ön is említette győri emberként - én magam is megnéztem az uszodaépítkezést -, ez a 3,7 milliárdos kormányzati támogatásból megépülő uszoda valóban a győri és Győr környéki gyermekek számára nagyon komoly lehetőségeket biztosít majd, és az európai ifjúsági olimpiai fesztivál számára is méltó helyszín lesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit