DR. BALOG ÁDÁM,

Full text search

DR. BALOG ÁDÁM,
DR. BALOG ÁDÁM, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Belátom, hogy a Magyar Nemzeti Bank mostanában sokkal több mindent csinál, mint tette azt az elmúlt sok-sok évben, és ez esetleg szokatlan lehet az önök számára, mert korábban ezek a dolgok nem történtek meg, s nem értik, hogy most miért történnek meg, és magyarázatot kérnek ezekre. Úgy gondolom, a magyar jegybanknak kötelessége a megfelelő tájékoztatást megadni az Országgyűlés képviselőjének, az Országgyűlésnek ezekben a kérdésekben, ugyanakkor úgy érzem, hogy ezek a kérdések, ezek a kérdésfelvetések egy picit túl vannak erőltetve, hiszen közel sem történik például ebben az esetben akkora lépés, mint amekkorát a képviselő úr kérdése sejtetni vélt.
A kérdése úgy hangzott, hogy a jegybanknak honnan, a világ melyik részéről és milyen módon vannak információi az ott zajló cselekményekről, és ezeket hogyan tudja beépíteni a saját mindennapi monetáris politikai tevékenységébe. A világgazdaság - ezt talán nem kell mondanom - jelen pillanatban meglehetősen feldúlt, és nagyon-nagyon sok új kérdés, sok új probléma merül fel, amelyekről nekünk azonnal tudnunk kell, hiszen a magyar parlamentnek, Magyarországnak, a magyar gazdaságnak elvárása felénk, hogy képben legyünk a nemzetközi világban zajló gazdasági folyamatokkal.
Frankfurtba, jelentem, rendszeresen eljárunk, ezért ott nem kell irodát létesítenünk, hiszen ott vagyunk, elnök úr vagy jómagam rendszeresen, havonta, kéthavonta, de a kollégák akár még gyakrabban is ott vannak, egyeztetnek, beszélnek. Ugyanez megtörténik Washingtonban, Londonban vagy még Tokióban is, ahol a pénzügyi folyamatok jelentős része zajlik. Ott nekünk további irodákra, további kapcsolatokra nincs szükségünk, hiszen ott jelen vagyunk, nagyon gyakran ott van számos kollégánk.
(18.10)
Ugyanakkor a világon vannak olyan jelentős gazdasági helyek, például Hamburg óriási kereskedelemmel bíró város, ott is meg kell jelennünk. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit