DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyjából egészében ott szeretném folytatni, ahol Sallai bizottsági elnök úr befejezte. Nevezetesen, hogy magam is aggályokat szeretnék kifejezni a tekintetben, hogy vajon az, amit oly gyakran arányosnak mondunk, és arányosnak nevezünk, az a méretekre tekintettel lehet-e arányos, avagy valahol mégiscsak egyszer már a jogalkotás területén is az igazságosság területét is el kellene érnünk, és e tekintetben is lépéseket kellene tenni. Át kellene tehát gondolni azt, hogy az, amit mi arányosnak nevezünk, az feltétlenül igazságos-e. Nem az. Ezért azt gondolom, hogy e tekintetben érdemes a törvényen gondolkodni.
Amivel kapcsolatban további aggályom van, az a következő. A projekt keretén belül került sor ugyebár a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elektronizálására, és e terület miatt a kárenyhített juttatás iránti kérelmek benyújtására kizárólag elektronikus úton lesz majd lehetőség. Erőteljesen felmerül a kérdés, hogy miután mi többször meghirdettük, a kormánynak programja is a kis- és középbirtok támogatása, melyik az a határ, ahol még ez az elektronikus lehetőség rendelkezésre áll, és melyik az, amelyiknél nem. Ennek a felmérése és az itteni segítség meggyőződésem szerint szükségszerű. Itt kellene belépjen, azt gondolom, az agrárkamara. Itt valamilyen rendszerbeli beiktatásra szükség van, ellenkező esetben pont azok fognak elesni… - itt határidők lesznek, itt határidőket kell betartani. Arra a határidőre kell benyújtani ezeket az igényeket és kérelmeket. Azok, akik kezelni sem tudják az egyébként nem létező gépeiket, meggyőződésem szerint igen gyakran egyszerűen le fognak maradni a lehetőségekről.
E tekintetben tehát én arra szeretném felhívni a kormány igen tisztelt képviselőinek a figyelmét, hogy ezen a területen kell valamilyen konkrét megoldást találni, hogy azok a legkisebb se essenek ki a lehetőségekből, akiknek egyébként a legnagyobb szüksége lesz ezekre a kárenyhítésekre. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit