DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni önt: a munkaügyi felügyelőket nem kell, de önt mindenképpen szeretném megnyugtatni arról, hogy ez a szakma, amit ön most említ, fontos a magyar kormány számára, mint ahogy az elmúlt négy esztendőben is fontos volt.
Valóban történtek átalakítások a rendszerben, és a legnagyobb átalakítás talán ott érhető tetten, hogy a megyei munkaügyi felügyelők és az országos központi felügyelők száma hogyan alakult. Az önök idejében valóban 600 volt a központi állományi létszám, és 400-an dolgoztak a terepen - idézőjelben -, éles üzemmenetben. Mi ezt az arányt valóban megfordítottuk, és a megyei szervezetekre helyeztük a hangsúlyt, hiszen ott kell a munkát alapvetően elvégezni. Tehát nagyon fontos az a munka, amit végeznek, és a következő időszakban is fontos lesz.
Az, hogy az országos központi szerv elhelyezése hol valósul meg, gyakorlatilag egy technikai kérdés. A legfontosabb kérdés az, hogy a munkaügyi felügyelők tudják-e és megfelelő szakképzettséggel, rátermettséggel akarják-e végezni a munkájukat. Szerintem erre a válasz egyértelmű igen. Nekünk, a kormányzatnak az a dolgunk, hogy az ehhez szükséges infrastrukturális feltételeket és szerkezeti átalakításokat hajtsuk végre úgy, hogy a következő időszakban - amit egyébként ön is említett -, például a halálos kimenetelű balesetek száma a következő időszakban lényegesen csökkenjen, és sok olyan szabálytalanság, amely akár a feketefoglalkoztatás területén valóban nyomon követhető, számon tartható, nem az elmúlt négy évben, hanem az elmúlt évtizedekben, azokban eredményes harcot tudjunk a felügyelőkkel együtt vívni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit