GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: A kormány célkitűzése az, hogy a korábbi hét évvel ellentétben, amikor csupán az EU-források 16 százalékát fordították közvetlenül gazdaságfejlesztésre, most 60 százalékot fordítsunk ugyanerre a célra. Tehát sokkal több jusson a gazdaságba, és sokkal több jusson a turizmusba is. Százmilliárd forintot tervezünk a turizmus fejlesztésére fordítani, elsősorban a kulturális és a természeti örökség bemutatására. De ezen túlmenőleg, ehhez hozzáadólag kívánjuk az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot támogatni a turisztikai vállalkozásoknál. Ez különösképpen a szállásadók számára fontos, hiszen egy szálloda jellemző költségeinek körülbelül az egyharmada valamilyen energetikai kiadás. Tehát ha ott meg tudnak takarítani, az jelentős mértékben növeli a vállalkozás nyereségességét.
Reméljük, hogy a kormányzati támogatásokhoz számos önkormányzati hozzájárulás, illetve helyi pályázat is járulni fog, és ez jó alapja lesz a turizmus ágazat további fejlesztésének. A turizmus nagyon sok munkahelyet tart fönn Magyarországon, ezért számunkra különösen fontos a fejlesztése. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit