DR. SELMECZI GABRIELLA,

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA,
DR. SELMECZI GABRIELLA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a mai ülésén a T/446. számon benyújtott, egyes közszolgáltatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalta, és ahhoz 24 igen, 5 nem és 4 tartózkodás arányban módosított összegző módosító javaslatot terjesztett be. A mai napon módosított összegző módosító javaslat benyújtására azért volt szükség, mert így a Törvényalkotási bizottság megteremtette annak lehetőségét a kormány számára, hogy a közeljövőben a teljes követeléskezelési területet lefedő és szabályozó jogszabály megalkotására kerüljön sor.
Az elmúlt évtizedet jellemző kusza helyzet, úgy gondolom, kellőképpen megérett az orvoslásra. Az összegző módosító javaslattal és a törvényjavaslat egészével kapcsolatban meg kívánom jegyezni, hogy mára senki számára nem lehet kétséges az, hogy Magyarország kormányának egyik elsődleges célkitűzése a fogyasztók jogainak hatékony védelme. Az elmúlt években ennek a célnak az elérése érdekében több jogszabály is változott, amely megerősítette a hazai fogyasztóvédelmi rendszert. A fogyasztók érdekei védelmének teljesen egyértelmű és világos megnyilvánulása a rezsicsökkentés.
A benyújtott törvényjavaslat egyébként a rezsimunkacsoport munkáját dicséri, akik az elmúlt másfél év tapasztalatait gyúrták normaszövegbe, több tízezernyi állampolgár megkeresése alapján. Az észrevételek alapján indokolt a Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörének a kiterjesztése, a számlázási gyakorlat hatékony ellenőrzési lehetőségének a megteremtése, illetve a rezsicsökkentés végrehajtása érdekében szükség van jogszabályi pontosításokra is. A Törvényalkotási bizottság által benyújtott módosított összegző módosító javaslat ezeket a pontosításokat is tartalmazza, legyen szó a közszolgálatok honlap-üzemeltetéséről, a fogyasztóvédelmi referens tevékenységének pontos meghatározásáról és feltételeiről vagy a víziközmű- és kéményseprő-szolgáltatásokról.
Úgy vélem, a helyzet teljesen világos, a kormány és a Fidesz-KDNP-frakció továbbra is a lehető legteljesebb mértékben a fogyasztók oldalán áll, a benyújtott normaszöveggel pedig ennek újabb bizonyítékát adja. Ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a beterjesztett javaslatot a rezsicsökkentés folytatásának érdekében.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit