NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Rendkívüli örömmel tölt el, hogy immár egy országgyűlési határozatban is hitet tehetünk a lengyel-magyar barátság mellett. Azonban ez a javaslat kissé tovább is megy, többek közt méltatja idősebb Antall József egész életútját, amikor így fogalmaznak: „Magyarország Országgyűlése fejet hajt a két hős megtörhetetlen szelleme, bátorsága és önfeláldozása előtt.”
Tisztelt Országgyűlés! Halottról igazat vagy semmit - szól a helyesen fordított latin mondás. Így, ha már idősebb Antall József egész életútját, szellemét megtörhetetlennek minősíti e javaslat, pontosítanom kell a hitelesség érdekében, árnyalva némileg a képet. Nem mindegy ugyanis, hogy a felnövekvő generációknak milyen teljes életutakat állítunk példának. Idősebb Antall József életpályájához ugyanis hozzátartozik, hogy megalkuvó volt Rákosi Mátyás diktatúrája idején, hiszen a kommunista hatalomátvétel után, akárcsak megmaradt kisgazda párttársai, együttműködött az egypárti rendszerrel, 1953-ig országgyűlési képviselő maradt.
Életrajzából kiderül, hogy lojalitást színlelő ügyes lavírozásának köszönhetően 1956 után visszakapta miniszteri nyugdíját, nem vették el belvárosi luxuslakásukat, amelyben a forradalom napjaiban és azt követően is a Szovjetunióba hurcolt, majd onnan hazaengedett Kovács Béla, az FKGP elnöke is lakott a bizalom jegyében. (Az MSZP frakciója és a függetlenek kivonulnak az ülésteremből. - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Szégyelld magad!) Nem telepítették ki, mint más tekintélyes politikusokat, mérsékelték zaklatását, megfigyelését, és még hosszasan sorolhatnánk azt, amit a tőlünk jobbra álló Szocialista Párt elődei tettek.
Idősebb Antall Józsefet megpróbálták besúgónak is beszervezni, de ez nem sikerült, ellenállt, ez tehát a becsületére szóljon. Nemcsak lengyeleket mentett, hanem franciákat, angolokat, olaszokat, belgákat, hollandokat, szerbeket, oroszokat, erdélyi magyarokat, csángókat is, akik mind hálásak lehetnek idősebb Antall Józsefnek. Az ő életútjáról és annak hátteréről bővebben lehet olvasni a kuruc.info hírportálon (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban. - Ismételt közbeszólások: Szégyelld magad!), itt, az Országgyűlésben sajnos nem, mivel a parlamenti internetcenzúra keretében letiltották a legolvasottabb jobboldali hírportál elérését. (Az elnök csenget.)
Antall Józsefet az Isten nyugosztalja, és éljen a lengyel-magyar barátság! (Közbeszólások a kormánypárti padsorokban: Szégyelld magad! Szégyen! - Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit