DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! A magyar emberek és a kormány áldozatos munkájának köszönhetően az elmúlt évek erőfeszítései meghozták az eredményüket. Amíg 2010-ben Magyarország még a görögökhöz képest is nehéz helyzetben volt (Józsa István: Ez nem igaz!), magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és rossz versenyképességi mutatókkal, addig ma egy sor fontos területen jobban teljesítünk, mint a korábbi, szocialista kormányok alatt.
2010 óta csökkent az államadósságunk, 3 százalék alá sikerült csökkentenünk az államháztartási hiányt, ráadásul a 2010-es kormányváltás óta közel 370 ezerrel több embernek van munkája.
A szocialista kormányok egyszer sem tudták 3 százalék alá csökkenteni a költségvetés hiányát, sőt felelőtlen politikájukkal 2002 és 2010 között négy alkalommal is 7 százalék fölötti hiányt sikerült produkálniuk. Ráadásul a szocialista kormányok nyolc éve alatt Magyarország háromszor is a legmagasabb GDP-arányos államháztartási hiánnyal rendelkezett az Európai Unióban. Így szinte nem is meglepő, hogy az államadósság a szocialista kormányok nyolc éve alatt közel 13 ezer milliárd forinttal, több mint duplájára emelkedett.
Tisztelt Miniszter Úr! A kormány munkájának és a sikeres költségvetési politikának köszönhetően Magyarország kikerült a 2004 óta fennálló túlzottdeficit-eljárásból. A kormány erőfeszítéseit ráadásul most már az Európai Bizottság és a nemzetközi szervezetek is elismerik. Ugyanis 2014-re és 2015-re vonatkozóan is egyöntetűen 3 százalék alatti költségvetési hiányt prognosztizálnak. Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté válhassunk.
A jelenlegi folyamatok alapján a következő években is képesek lehetünk arra, hogy 3 százalék alatt tartsuk a költségvetés hiányát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
A fentiekre tekintettel kérdezem a miniszter urat: hogyan vált kiegyensúlyozottá a magyar költségvetés az elmúlt években? (Taps a kormánypárti padsorokban. - Dr. Józsa István: Csodával határos módon.)
(16.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit