DR. FAZEKAS SÁNDOR

Full text search

DR. FAZEKAS SÁNDOR
DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Örülök annak, hogy a Kishantosi Kft. kérdése újra felmerül a tisztelt Ház előtt, mert ezzel már jó néhány alkalommal foglalkoztunk, és most újabb fejlemények vannak ebben az ügyben.
Arra a kérdésre, hogy kinek van igaza, csak egy válasz lehetséges: hogy a Nemzeti Földalapnak, a Vidékfejlesztési Minisztériumnak van igaza ebben az ügyben. Ezt a bíróság éppen két ítélettel erősítette meg most. Csattanós válasz mindazoknak, akik mindig politikai tőkét akartak kovácsolni ebből az ügyből, gyakran saját, más hozzászólásokban kifejtett véleményükkel szemben. Tehát a bíróság szerint a magyar államnak van igaza, és a gazdák nyertek. Tehát a gazdák birtokba tudják venni a földet, amelyet egy tőkés társaság birtokolt korábban. Meghirdettük a „földet a gazdáknak” programot, és van kilenc nyertes, aki így földművelésbe tud kezdeni. Azt a felháborító akadályozást, ami miatt a nyertes pályázók nem tudtak a saját földjeikhez hozzájutni, azokhoz, amelyeket haszonbérelnek, azt most megszüntette a bíróság.
Tisztelt Országgyűlés! Ebben az ügyben minden más, mint aminek látszik a Kishantosi Kft. esetében. Hiszen a kishantosi cég egyrészt nem közhasznú, nincs erre utaló adóbevallása, sőt a cég tulajdonosa vagy képviselője is elismerte, hogy nem közhasznú tevékenységet folytatnak. A Kishantosi Kft. úgy folytat biogazdálkodást, hogy egyetlen állatot sem tart, míg a pályázók állattartást vállaltak. Az oktatás is, amelyet folytattak, nem akkreditált képzés, tehát valamilyen más műfajba tartozik. Sőt, igazából ez nem is egy mezőgazdasági üzemnek a központja, hanem egy pártnak, az Élőlánc Magyarországért pártnak a központja. A kedves liberális képviselőtársaimnak ezért is ilyen szívügye ez a téma. Tehát egy politikai csetepatét láthattunk (Dr. Schiffer András: Ne vicceljünk!) itt az elmúlt időszakban az Országgyűlésben, nem pedig a „földet a gazdáknak” program melletti kiállást.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Igenis, véleményünk szerint a bíróság jól döntött. Bízunk abban, hogy győz az igazság, és a kishantosi pártközpont képviselői felhagynak a felesleges pereskedéssel. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit