HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt négy évben a Vidékfejlesztési Minisztérium és Illés Zoltán olyan problémákat okozott a hazai hulladékgazdálkodás rendszerében, amelyeket nagyon nehéz lesz önöknek kijavítani. Az előző Orbán-kormány intézkedései miatt sok közszolgáltató a megszűnés határára került, ráadásul a kötelezően létrehozott önkormányzati tulajdonú új cégek képtelenek ellátni feladatukat, mert vagy nem értenek hozzá, vagy nem tudják kigazdálkodni a lerakási járulékot és a többi közterhet. Az új adók és a rezsicsökkentés együttes hatása miatt a közszolgáltatóknak máris 18,5 milliárd forint veszteségük halmozódott fel.
Mindezek mellett az elmúlt négy évben alkotott jogszabályok olyanokat is sújtanak, akik aztán végképp kiszolgáltatottak mindennek. Például az iskolás gyermekeket. Jövő január 1-jétől ugyanis az új, hulladékgazdálkodásról szóló törvény ellehetetleníti a Magyarországon sok évtizedes hagyományokkal rendelkező iskolai papírgyűjtési akciókat.
Tisztelt Miniszter Úr! A sok esetben hazai kisvállalkozók által üzemeltetett iskolai papírgyűjtést megszüntetni több mint bűn. Egyrészt sok kisvállalkozás tönkremegy, másrészt az iskolák ettől a legtöbb esetben tanulmányi és osztálykirándulásokra fordított bevételtől is elesnek. A hulladékgyűjtési statisztikák javításának nem lehetnek áldozatai az iskolás gyermekek. Éppen ezért kérdezem önt, lesz-e pénz az osztálykirándulásokra. Mit terveznek tenni és mikor annak érdekében, hogy a sok évtizedes hagyományokkal rendelkező, pluszbevételt is jelentő iskolai papírgyűjtés fennmaradhasson? Bízom abban, hogy nem azt javasolja, mint elődei Illés Zoltán vezetésével, hogy az iskolák a papír helyett gyűjtsenek inkább elemet vagy rongyot, mivel ezekre nem vonatkozik a törvénymódosítás.
Jelezni szeretném csak, hogy nem jelentenek semmilyen bevételt ezen gyűjtések, de a használt elem például veszélyes hulladék, amelynek felhalmozása az iskola területén nem valószínű, hogy szerencsés.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit