IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A másfél éve húzódó botrányos pénztárgéptörténet újabb állomásán vagyunk túl, a folyamatos kormányzati ballépések újabb keserű gyümölcsöt hoztak: 25 ezer vállalkozó esett el az állami támogatásoktól önhibáján kívül, jóhiszeműen eljárva, a NAV által kezelt beszerzési rendszerben ugyanis sokan nem kapták meg a pénztárgépeiket időre. Az LMP többször, legutóbb februárban tett javaslatot a határidő meghosszabbítására, ez 2014. június 30-áig adott volna határidőt az átállásra és a támogatás igénybevételére. A kis- és középvállalkozók számára, főként, ha több pénztárgépről is van szó, húsbavágóak ezek az 50 ezer forintos összegek, a kormánynak pedig csak egy cinikus kommentárra futotta: megvolt a lehetőség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások. Ez sajnos nem igaz, számos vállalkozó önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe, a szállító nem tudta vállalni határidőre a teljesítést.
(Móring József Attila elfoglalja a jegyzői
széket.)
Javasoljuk, hogy a kormány vonja vissza a határidőhöz kötött támogatásról szóló rendeletet, erre kéri a kormányt az Országos Kereskedelmi Szövetség, illetve a társult ügyfelek által létrehozott Érvek Egyesület is. S mielőtt bármilyen új határidőt kitűznének, végezzék el azt a szakmai munkát, amit eddig megspóroltak: egyeztetés a forgalmazókkal, szervizekkel, az érintettek képviselőivel, illetve hatástanulmány elkészítése.
Kérdezem tehát a miniszter urat, mit tesz a kormány azért, hogy szavahihetőségét megtartsa, és az a 25 ezer vállalkozó, aki önhibáján kívül esne el a támogatástól, megkapja azt. Köszönöm előre. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit