BALOG ZOLTÁN,

Full text search

BALOG ZOLTÁN,
BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Továbbra is azt állítom, hogy elvándorlásról akkor lehet beszélni, ha valaki nem jön vissza, tehát szerintem erre érdemes odafigyelni. Említettem olyan példákat, ahol egyébként az után a külföldi munkavállalás után, ami százezreket, milliós nagyságrendben érintett egy majdnem szomszédos országban, egy olyan visszatérési hullám következett, ami egyébként a kis- és közepes vállalkozások és egyéb befektetések szintjén annak az országnak egy komoly gazdasági eredményt hozott - ez Lengyelország. Tehát várjuk ki a végét! Szerintem itt sok minden múlik azon, és bízom benne, hogy abban egyetértünk, hogy hogyan alakul a visszatérésnek a lehetősége, milyen lehetőséget látnak maguk előtt azok, akik egyébként a szociális szférában képezték magukat.
Az a mondata, amit elmondott, hogy a 13. havi fizetés elvétele, illetve a 2008 óta változatlan bértábla, ez mind igaz. Ha jól emlékszem, 2010 előtt vették el a 13. havi jövedelmet és nem utána. Valóban, ez egy olyan bércsökkenést jelentett, ami ma a közszférában dolgozók közül a szociális szférában dolgozóknak adja a legalacsonyabb jövedelmet. Ne felejtsük el azért, hogy a szociális szféra egy szélesebb kör, mint amiről ön beszélt! Hadd mondjak olyan tényeket, amelyek meg azt mutatják, hogy ebben a szférában dolgozni, más típusú foglalkoztatásban, itt a nevelőszülőkre gondolok, a következő időszakban egy olyan komoly, nemcsak béremelkedést jelent, hanem egy olyan komoly szociális és foglalkoztatási biztonságot, ami a nevelőszülőknek a munkaviszonyként való elismerését jelenti. Itt, ebben a körben a mi kormányunk előtti időszakban 3200 fő úgy dolgozott nevelőszülőként, hogy semmilyen foglalkoztatási jogviszonya nem volt. Most egyébként a 12 éves kor alatti gyermekeknek a családokba adásával egy állandó jogviszonyt teremtettünk, ezenkívül növeltük a speciális otthoni pótlékra jogosultak körét, és még számos olyan intézkedés volt, amelyik mutatja az irányt.
A szociális kerekasztalon pedig az életpályáról, ahogy megígértük, természetesen folytatjuk továbbra is a tárgyalásokat. Amit ön említett, az egy kiindulópont volt a béremelésekkel.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
(15.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit