BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A rendelkezésemre álló 15 percnek az egytizedét szeretném kihasználni, tisztelt képviselőtársaim. Arról már az előző ciklusban is sokat beszéltünk, hogy a mostani Országgyűlés létszámában jóval kisebb, közel a fele lesz. Meglehetősen sokat lehetett hallani arról is, hogy a polgármesteri, megyei közgyűlési, alpolgármesteri tisztség és a parlamenti képviselői tisztség innentől kezdve összeférhetetlen, tehát nem lehet az, hogy egy parlamenti képviselő két tisztséget lásson el. Arról már kevesebb szó esett, hogy a parlamenti képviselők tekintetében nemcsak ezek a tisztségek, hanem gyakorlatilag valamennyi keresőképes tevékenység összeférhetetlen. Magyarul, akik itt ülnek a teremben, egytől egyig főállású képviselők.
Ennek megfelelően alkotta meg még az előző Országgyűlés az Országgyűlésről szóló törvényt, ugyanakkor időközben kiderült, hogy néhány helyén azért célszerű pontosítani, hogy arra az átmeneti időre sem, amíg a következő önkormányzati választásokig polgármestereink, megyei közgyűlési elnökeink elláthatják a feladatot, erre az átmeneti időre se fordulhasson elő az, hogy két helyről vesz fel bárki fizetést, vagy felvesz, mondjuk, a parlamenttől költségtérítést, és közben az önkormányzati gépjárművet használja. Sok más mellett gyakorlatilag ez a törvényjavaslat ezt teszi lehetetlenné. Világossá teszi, hogy egy képviselő csak egy helyről kaphat, csak a parlamenttől kaphat fizetést, és világossá teszi azt is, hogy ha az önkormányzat gépjárművét használja, akkor nem jogosult a parlamenttől a benzinköltség-térítésre.
Úgy látom, hogy ezzel a javaslattal, tisztelt képviselőtársaim, mindenki egyetértett, hiszen a bizottsági ülésen sem alakult ki nagy vita. Négy módosító javaslat érkezett: a kormánypártoké, azt értelemszerűen támogatta az előterjesztő, de érkezett a szocialistáktól, amit szintén támogatott az előterjesztő, érkezett a Jobbiktól, amit szintén támogattunk, és érkezett az LMP-től, amit nem sikerült támogatni, de kérem Schiffer képviselő urat, ne adja fel, előbb-utóbb sikerülni fog az is.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit