ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Hadd kezdjem egy dél-somogyi polgármester hozzám eljuttatott levelének néhány keserű sorával.
„Nem szeretnék elköltözni ebből a térségből - írja -, de a gyerekeimnek, unokáimnak sokkal inkább ezt javasolnám, mert perspektíva nincs. Néha már azon gondolkodom, hogy érdemes-e bármit tenni, fát ültetni, kertet gondozni, szépíteni a saját portát. Mára belefáradtam az eredmény nélküli küzdelmekbe, az értelmetlenül felállított falakba ütközés egy idő után megtanít arra, hogy minden hiábavaló.”
Hogy mire föl a szívbemarkoló mondatok? A történelem viharai és a térséget ignoráló kormányok által halmozottan hátrányos helyzetűvé nyomorított dél-somogyi, valamint nyugat-baranyai vidék lakói ismét becsapva érzik magukat. A tavalyi kémesi kormányülés ígéretei reménysugarat jelentettek az itt élők számára, és ezt október 27-én Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára egy kérdésemre válaszul még meg is erősítette, mondván, a kormány támogatja a térség infrastrukturális felzárkózását, folyamatban van az M60-as Pécs és Barcs közötti szakaszának előkészítése, ami 2018-ig be is fejeződik.
A legfrissebb, Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint azonban visszavonták az autópálya-építési terveket.
(15.10)
Kérem, ismertessék, hogy 2018-ig akkor mégis mire számíthatnak az itt élők! Miben reménykedve biztassa itt maradásra a gyermekeit, unokáit a nyugdíjas generáció? Mi az, ami értékteremtő, valódi munkahelyeket létrehozó beruházásokat hozna ide? Vagy a harctéri sebészet logikáját követve eldöntötték, hogy kár már ide forrást pazarolni, és nyelje csak el az Ormánság Dél-Somogyot is? Az itt élők nem stadionokat kérnek, hanem dolgozni szeretnének, ez viszont vállalkozásokat vonzó infrastrukturális fejlesztések nélkül nem fog menni.
Áldott karácsonyt kívánva várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit