DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Asszonyok és Képviselő Urak! Igen tisztelt Államtitkár Úr! A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kapcsolatban két fontos dokumentumról beszél mostanság a szakmai közvélemény. Az egyik egy iskolákat érintő program, a másik egy kormányzati előterjesztés.
A „Tudásfórum 3.3 akciótervezés” címet viselő programról az index.hu hírportál nyomán több sajtóorgánum is beszámolt. Ennek a programnak az a lényege - ami egyébként sok száz iskolában kötelezően elvégzendő feladat -, hogy az iskolaigazgatók egy mellékelt prezentáció segítségével előadást tartanak a saját kollégáiknak, majd csoportos műhelymunka keretében dolgozzák fel a nagyszerű KLIK küldetését. Az említett híradás szerint a KLIK küldetése a következő: „Magyarország legnagyobb szervezeteként stabilitást és kiszámíthatóságot nyújtunk az intézményeknek, a munkatársaknak, és versenyképes tudás megszerzését a diákoknak.” A KLIK jövőképe több más összetevő mellett: „Vonzó és kiszámítható munkahely vagyunk.” - már hogy a KLIK. „Szervezetünket nagy szaktudással rendelkező hiteles vezetők irányítják. Kreativitást, innovatív gondolkodást támogató, inspiráló kulturált környezetben dolgozunk”, és további idézet: „A szülők bizalommal vannak az intézményeink iránt, biztosítottnak látják gyermekük fejlődését, jövőjét.” Ennyi az idézet.
A másik dokumentum egy előterjesztés a kormány részére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. július 27-i kormányrendelet módosításáról. Ennek az a lényege, hogy a KLIK jelenlegi szervezete és működése módosításra szorul, mert ez így tovább nem folytatható. A rendelet lényege, hogy elveti azt az elvet, miszerint egy épületből kívánják közvetlenül dirigálni az ország összes állami közoktatási intézményét, és belátja, hogy a KLIK eredeti felállásban tovább nem működtethető, a magyar közoktatás számára nem megoldást hoz, csak újabb problémát szül.
A két dokumentum, a KLIK által vezényelt iskolai program, meg a kormány-előterjesztés egyszerűen nem fér össze. A kormányzati rendeletmódosítás azt mondja, hogy úgy nem tud működni a KLIK, ahogy eddig, miközben a KLIK éppen fényezi önmagát és jelenét. Akkor, tisztelt államtitkár úr, azt kérdezem: 1. Kinek van igaza, a KLIK-nek, amely építi saját dicsőségszobrát és fényezi magát, vagy az Emberi Erőforrások Minisztériumának, amelynek ön az államtitkára? 2. Mégis mennyibe kerül a KLIK dicsőségszobra, mennyibe kerül ez a program? 3. Ön szerint is vonzó és kiszámítható munkahely a KLIK? Ön dolgozna ott? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit