DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A tél ez évben is beköszöntött, és a hideg ismét fokozott veszélyt jelent az utcán élő hajléktalan honfitársaink számára. Ennek a fokozott veszélynek a minimalizálása mindig is nagy kihívást jelentett a mindenkori magyar kormány számára.
Teljes lakosságot érintő rezsicsökkentésen felül a kormány a 2014. év telén is komoly segítséget nyújt a hajléktalanok és a szociálisan rászorulók számára. A megelőző időszak hajléktalanügyeket érintő intézkedéscsomagjait, mint például a „Fűtött utca” programot, a Lélek-programot vagy a „Vissza az utcáról” programot az idei évtől egy, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló operatív program is kiegészíti.
(13.30)
A 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban megvalósuló, rászoruló személyeket támogató operatív programban külön fejezet foglalkozik a hajléktalan sorsra jutottak helyzetének javításával, illetve létszámuk csökkentésével.
A program nemcsak az akut helyzet azonnali orvoslására fókuszál, hanem a helyzet hosszabb távú konszolidációját is célul tűzte maga elé. A magyar állam a 2012. évben megkezdett és mind a mai napig tartó rezsicsökkentés mellett kilakoltatási moratórium meghosszabbításával is az elesett embertársainkon kíván segíteni, ugyanúgy, ahogy a szociális tüzelőprogrammal, szintúgy, ami a téli fűtőanyag biztosítását teszi lehetővé a rászorulók számára. Jelentős könnyebbséget jelent a szociális ellátásban részt vevő szolgáltatások eszközparkjának fejlesztése is, amellyel hatékonyabban és pontosabban tudják ellátni feladataikat.
Mindezek alapján kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogyan készül a kormány a tél beköszöntével a hajléktalan emberek védelmére, s milyen lehetőséget kínál számukra a hideg ellen, továbbá mit tartalmaz a rászoruló személyeket támogató operatív program. Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit