FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország a fiatalok érdekeinek érvényesítésében igen nagy elmaradásban van. A döntéseknek ez a korosztály rendre inkább elszenvedője, nem pedig alakítója. Ennek következtében az ifjúság eltávolodott a politikától és a közélettől mind országos, mind helyi szinten.
Komoly aggodalomra ad okot továbbá, hogy a fiatalok egyre gyakrabban döntenek a településük, sőt akár az ország elhagyása mellett, ami nemcsak egyéni probléma, hanem a nemzet szempontjából is ijesztő jövőt vetít előre.
A Jobbik a parlamentben is folyamatosan felveti a fiatalok problémáit és tartja nyomás alatt a kormányt, hogy foglalkozzanak ezekkel. Most is egy ilyen ügyben szólalok fel, konkrétan, hogy milyen lehetőségek lennének a fiatalok lakóhelyén arra, hogy számukra vonzó, velük jobban foglalkozó településeket teremtsünk.
Ehhez szükség lenne olyan szervezeti keretekre, amelyek ezeket a problémákat az érintettek bevonásával kezelni tudják. Ezért a Jobbik szerint szükséges minél több településen ifjúsági önkormányzat létrehozása. Az intézmény nem új Magyarországon, az ország több településén működik jól ma is. Számos eredményt tudhatnak maguk mögött, képesek voltak a politikát közelebb hozni a fiatalokhoz, megismerni az ifjúság helyi problémáit, és tartalmas programokat szervezni.
Álláspontunk szerint tehát nagyon fontos, hogy az ország minél több településén alakuljon ifjúsági önkormányzat. Éppen ezért országosan a több száz jobbikos önkormányzati képviselő a következő időszakban javaslatot terjeszt elő helyi szinten ennek érdekében. Ezek elfogadása esetén a közeljövőben több száz településen és kerületben kezdődhet meg az ifjúsági önkormányzatok megszervezése. Ha ez sikerül, akkor akár több ifjúsági és gyermekprogram kerülhet megrendezésre, sikerülhet elősegíteni a fiatalok kapcsolattartását és együttműködését, a településen élő fiatalok érdekképviseletét, valamint mód nyílik a helyi problémák felvetésére, azok megoldására és az önkormányzat felé való továbbítására.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az, hogy mi a kormány álláspontja az ifjúsági önkormányzatok megalakításáról. Kérem, egyértelműen nyilvánítsák ki véleményüket arról, hogy támogatni kívánják-e az ifjúsági önkormányzatok megalakítását. Várom egyértelmű és érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit