HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön interpellációjának már a címét is kénytelen vagyok visszautasítani, és azt kérem, hogy a jövőben forduljon a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál dolgozó honvédek, tisztek és altisztek felé nagyobb tisztelettel.
A KNBSZ havi rendszerességgel - általában zárt üléseken - tájékoztatja az Országgyűlés illetékes bizottságait minden olyan ügyben, amely a hatáskörébe tartozik. Ez is mutatja, hogy a katonai titkosszolgálat mindenben támogatja az önök, így személyesen az ön munkáját is, képviselő úr. Ugyanezt a célt szolgálja az interpellációjában hivatkozott jelentés is, amit egyébként roppant szűk körnek, mindösszesen 6, azaz hat országgyűlési képviselőnek küldenek meg. Nem mellesleg erre semmilyen szabály sem kötelezi a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot. Természetesen, amennyiben képviselő úr elégedetlen ezzel a plusz-információforrással, úgy egyetlen szavába kerül, és nem kap több összefoglaló jelentést.
De térjünk rá a konkrét jelentésre! Mint azzal ön is tökéletesen tisztában van, a hivatkozott jelentés nyílt, bárki által hozzáférhető információkat dolgoz fel, hogy mindenki számára világos legyen: sajtóhíreket. Erre az anyag bevezető részében még külön fel is hívják képviselő úr és minden olvasó figyelmét: „Az orosz-ukrán konfliktusban mindkét fél intenzív információs hadviselést folytat, amelynek keretében az írott és az elektronikus sajtó számos dezinformációt tesz közzé, ezért a nyílt forrású információkat fenntartásokkal szükséges kezelni.” Most tessék figyelni: „A megjelenített tartalom nem tükrözi a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat hivatalos álláspontját.”
Tisztelt Képviselő Úr! Ami pedig a tartalmat illeti: a jelentés készítői a Washington Post „Finnország sérülékenynek érzi magát az orosz provokációk közepette” című cikkét, tehát egy cikket, továbbá egy, szintén a Washington Post által készített interjút és az erről szóló MTI-tudósítást foglalta össze. Tehát három különböző forrás három mondatban, amely mondatok mind általában, mind pedig egyes elemeikben megfelelnek a hivatkozott médiumokban megjelent hírek tartalmának. Ön egyedül az interjút olvasta el, így könnyen jutott téves következtetésre. El kellett volna olvasni a másik két anyagot is, képviselő úr. A november 24-i jelentés tehát helyesen képezte le a történteket és a megjelenteket.
Foglaljuk tehát össze, képviselő úr: ön egy szűk körben terjesztett anyagra hivatkozik az Országgyűlés nyilvánossága előtt, amely anyagban külön jelzik az ön számára, hogy az információkat fenntartásokkal kezelje, és amely jelentés mellesleg nem is tükrözi a készítő hivatalos álláspontját. És ön ezek után itt betámadja a katonai titkosszolgálatot.
Akkor most hogy is van ez, tisztelt képviselő úr? Ki is dezinformálja itt a nyilvánosságot? Egész véletlenül nem ön teszi ezt? És ezt vajon kinek az érdekében teszi? (Közbeszólások a Fidesz soraiból, többek között: Bizony!) Egyébként áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok önnek! (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit