PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Ha átutazunk az országon, szinte minden településen érzékelhetjük, hogy mennyi minden megváltozott az elmúlt öt év alatt. A települések tisztábbak, rendezettebbek, megújultak az utcák, a parkok, a főterek, a templomok.
A Jászság második legnagyobb települése, saját városom, Jászapáti tekintetében külön tisztelettel szeretném kiemelni és megköszönni a kormány támogatását. Teszem azzal az elismeréssel, hogy Jászapáti képviselőtestülete a múlt héten ünnepelte a település várossá nyilvánításának 25. évfordulóját. Nagy öröm, hogy a város méltó módon meg tudta ünnepelni ezt a jeles évfordulót, hiszen nemcsak az emberek, hanem maga a település is új ruhába öltözhetett. A kormány kiemelt támogatásával megújult a templomunk, a főtér, a park, felújításon estek át az iskolák, az óvodák. Építettünk új bölcsődét; a város főterén, a szovjet emlékmű helyén Szent István király és Boldog Gizella szobra emlékeztet bennünket a család egységére. A lakosok és az épített értékek biztonsága érdekében új térfigyelő kamerarendszer vigyáz a jászapátiakra. Mindezen túl mára több mint tízmilliárd forintból megújult a városon keresztülhaladó 31-es számú főút, a település központjában európai körforgalom épült, továbbá Jászapáti és Jászszentandrás között is felújított úton lehet közlekedni.
A 25 éves jubileumi ünnepség legnagyobb ajándéka, hogy a városban lakó gyermekek azt üzenik egymásnak, hogy jó itt élni. Ezért a mondatért köszönettel tartozunk a nagyszüleinknek, a szüleinknek, az előttünk járóknak, de nem utolsósorban, az említett fejlesztésekért, a kormánynak. Az ország vezetése bebizonyította, hogy minden település és minden ember egyformán fontos.
Ezen gondolatok jegyében kívánok áldott, békés, boldog karácsonyt, és a Jóisten áldását kívánom mindenkinek. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit