NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt évek során a polgári kormány egyértelművé tette, hogy döntései és intézkedései rendre a magyar családokat kívánják támogatni. A számos pozitív intézkedés közül azonban az egyik legjelentősebbet, a rezsicsökkentések politikáját szeretném kiemelni.
2010-ig azt tapasztalhatták a magyar fogyasztók, hogy a szocialista-szabad demokrata kormányok velük fizettették ki Európa második legmagasabb villamosenergia-árát és legmagasabb lakossági gázárát. A sorozatos áremeléseknek köszönhetően 2010-ig a külföldi állami tulajdonban lévő anyacégek közel 1100 milliárd forint extraprofitot vittek ki a magyar családok zsebéből. A második Orbán-kormány 2012 őszén meghirdetett rezsicsökkentési programja azonban jelentős mértékben csökkentette a lakossági fogyasztókra rakódó rezsiterheket.
2013 januárjától kezdve több alkalommal összesen kilenc közszolgáltatás ára csökkent jelentős mértékben. A lakossági gázárak közel harmadával, a villamos energia több mint negyedével, a távhőszolgáltatás díja pedig több mint 23 százalékkal csökkent. Ezen kívül minimum 10 százalékos csökkentés volt tapasztalható a hulladékszállítás, a kéményseprés, az ivóvíz-szolgáltatás, a szennyvízszippantás, a palackos gáz és a csatornaszolgáltatás díjaiban is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mára bátran kijelenthetjük, hogy míg néhány évvel ezelőtt a magyar fogyasztókat sújtotta Európa legdrágább gáz- és villamos-energia-díja, addig 2014 őszén a magyar családok fizetik egész Európában a második legalacsonyabb gáz- és áramdíjakat. A rezsicsökkentések politikájának megvédése, illetve teljes összefogás nélkül nem tudtunk volna ebben jelentős eredményeket elérni. A magyar családok nem csupán 2,5 millió aláírással, hanem 2014-ben három alkalommal is hitet tettek a rezsicsökkentés politikája mellett. A kormány és a Fidesz-KDNP továbbra is kiáll a magyar családok biztonsága mellett, és folytatni kívánja 2015-ben is a rezsicsökkentés politikáját.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszak sorozatos rezsicsökkentésének köszönhetően, ezt gazdasági mutatóink is alátámasztják, jelentős megtakarítás maradt a magyar fogyasztóknál. A fentiekre való tekintettel kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogy mekkora megtakarítást jelentenek a fogyasztók számára így karácsony előtt a rezsicsökkentéssel kapcsolatos döntéseink. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit