SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Engedje meg, hogy Mátraverebély-Szentkút kapcsán felhívjam figyelmét néhány aggasztó problémára. Ez egy olyan község, ahol gyakorlatilag az évek alatt akadályoztatás nélkül letarolhatták a település melletti fenyvest, ahol mindennaposak a betörések, ahol elég egynapi távollét, és eltűnik a családi házról a cserép. A települést azok a helyi bűnözők tartják rettegésben, akik szinte egytől egyig a kisebbség soraiból kerülnek ki.
Persze nem kellene ennek így lennie. A ferencesek által gondozott Mária-kegyhely páratlan szépségű területen fekszik. Ehhez legendák és csodák kapcsolódnak. Emellett népszerű búcsújáróhely, ahová a határainkon túlról is érkeznek hívek, szakralitás, turistautak, milliárdos felújítások. Turisztikai szempontból Nógrádban Mátraverebély-Szentkúttal talán csak Hollókő vetekedhetne, azonban míg az utóbbi ingatlanai kelendők, addig a mátraverebélyi telkek és családi házak eladhatatlanok. Az ideérkező turisták és zarándokok tájékoztatására táblák jelzik: itt fokozottan figyelnünk kell az értékeinkre.
A községet átszelő forgalmas, kivilágított főút mellett az egyik eladósorban lévő házat sáskajárásként lecsupaszíthatták, eltüntetve a cserepeket, a nyílászárókat és a téglákat is. A községből, aki csak tehette, elköltözött vagy elköltöztette az egyedül élő idős hozzátartozóit. Vannak olyan, bűnözésre berendezkedett családok és társaságok, akikkel a szomszédos Bátonyterenye rendőrei sem mernek ujjat húzni. Mátraverebélyen ráadásul olyan fokú a fizikai erőszakkal való fenyegetettség, hogy sok esetben nem is mernek a helyiek a hatósághoz fordulni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Érdeklődéssel várom, hogy mit kívánnak tenni a Mátraverebély-Szent-kúton lévő áldatlan állapotok megszüntetése érdekében. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit