SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Lehet, hogy a 2015-ös évnek nyertesei a civilek, de a kormányváltásnak vesztesei, államtitkár úr. Akkor elmondom még egyszer, hogy az önök által most gálánsan megemelt 5,4 milliárd forint még mindig messze elmarad a 2010-es 7,8 milliárdtól. Egyébként pedig minden kérdésemre válaszolt, csak a lényegre nem, leginkább arra, hogy miért nem lettek a pályázatok kiírva. De akkor én válaszolok önnek, államtitkár úr, ezt nagyjából széltében beszélik most már civil berkekben mindenhol.
Azért nem lettek a pályázatok kiírva, mert önök be akarták volna hozni, illetve az illetékesek el szerették volna törölni azt a szabályt, ami kimondja azt, hogy azok a civil szervezetek, amelyek három egymást követő évben jutnak forráshoz, a negyedik évben nem indulhatnak. Na most, ennek a szabálynak eddig nem volt értelme, tekintve, hogy három éve működik a NEA. Jövőre lenne értelme, csak ezáltal nem lehetne kifizetni a választásokon segédkező és a választásokban részt vett fideszes haver cégeket, hiszen ez a korlátozás rájuk vonatkozna.
Ezt a módosítást azonban az Országgyűlés elé még nem sikerült behozni, ezért csúszik az egész pályázati kiírás, államtitkár úr. Ennek sajnos ilyen egyszerű oka van gyakorlatilag mindenki szerint, aki ebben a kérdésben érintett. Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit