DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Arra készültem, hogy részletesen ismertetem a javaslatunkat, de inkább, mivel ön azzal támadott bennünket, hogy eddig nem tettünk semmit, én szeretném ismertetni önnel, hogy milyen lépéseket tett eddig a kormány.
A 2010 óta kormányzó pártok 2011-14 közötti jogalkotási eredményei: az adósrehabilitáció, azaz a fizetőképesség megtartása a még folyamatban lévő szerződéseknél, másfelől azonban a késedelmes tartozások összegének emelkedése is megállítható az elfogadott törvények végrehajtása során. A magáncsődeljárás koncepciójának véglegesítése azért húzódott el, mert mindenképpen meg kellett előznie olyan törvények megalkotásának, amelyek eredményeként az adósoknak visszajár a tisztességtelen fogyasztói hitelszerződések alapján az az összeg, amivel a hitelintézetek jogalap nélkül gazdagodtak. A jogalkotó helyes utat választott, amikor megkímélte a hiteladósokat az egyedi pereskedések költségeitől és a bizonyítási kockázatoktól.
Remélem, lesz még módom arra, hogy ismertessem a javaslatunk további részeit. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit