DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, az Igazságügyi bizottság elnöke: Köszönöm szépen, elnök úr. Én a megismételt általános vitában nem kívánok részt venni. A részletes vita szabályai szerint egyetlen indítvány sem volt, így egyetlenegy érdemi észrevételre se térhetek ki.
Egyébként általánosságban csak annyit hadd mondjak, hogy nem látok különbséget a helyettesi és az önálló ombudsmani tevékenység között. Annál is inkább, mert a régi rendszer szerint is egyetlen hivatal állt az ombudsmanok rendelkezésére. Ez a hivatal egységesen a biztos fennhatósága és a főtitkár vezetése alatt áll, és teljes, talán még szélesebb jogkörben tevékenykednek a helyettesek, mint ahogy annak idején tevékenykedhettek. Ezt különösen a nemzetiségi jogok terén szeretném még kihangsúlyozni. Amikor önálló ombudsman volt, nem volt szószólói testület abban az időszakban. Most amellett, hogy egy szélesebb hatáskörrel rendelkező biztoshelyettes van, az összes nemzetiség szószólója itt ül a parlamentben, és a saját nemzetiségét érintő sérelmet azonnal szóvá tudja tenni.
Ezen túlmenően nem kívánok a részletekbe menni. Köszönöm szépen, változatlanul kérem a beszámoló és a határozati javaslat elfogadását. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
(11.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit