DR. BÁRÁNDY GERGELY,

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY,
DR. BÁRÁNDY GERGELY, a Törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A kisebbségi álláspont volt tulajdonképpen szinte az egyetlen, ami elhangzott a Törvényalkotási bizottság ülésén.
Gyakorlatilag fölelevenítésre került az, hogy mi volt a törvény benyújtásának a motivációja, és ezt minden ellenzéki párt elfogadhatatlannak tartotta. Kiemelték azt a felszólaló képviselők, hogy nem helyes dolog az, ha a törvényhozó személyre szabott jogalkotást folytat, és azért, mert a csepeli fideszes önkormányzatnak nem sikerült megszereznie a Munkásotthon Alapítványt semmilyen furfang útján, most egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújtottak be, amely alapján ez lehetővé válik.
Nehezményezte az ellenzék azt, hogy mindezt még megfejelik egy módosító javaslattal, amelyik még könnyebbé teszi ennek az alapítványnak az önkormányzat általi megszerzését, még egyértelműbbé teszi a helyzetet, még kevesebb lehetőséget hagy arra nyitva, hogy esetleg a folyamat másként történjen. Magyarán szólva, egy tökéletesen biztos megoldást kíván teremteni Németh Szilárdnak, aki az előterjesztője ennek a jogszabálynak, illetve a fideszes polgármesternek, hogy végre megkaparintsa és hozzájusson ehhez az alapítványhoz és természetesen az alapítvány által birtokolt ingatlanhoz.
Ez az, amit az ellenzéki képviselők elfogadhatatlannak tartottak, és ezért nem támogatták sem a javaslatot, sem pedig a módosító javaslatot. Köszönöm szépen, elnök úr. (Soltész Miklós: Köszönjük szépen. Taps!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit