DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Én is röviden szeretnék hozzászólni a témához. Valóban számtalan ponton lehetett volna az egyesületekről vitatkozni, törvényt módosítani, és számos olyan probléma létezik, amit meg lehetett volna oldani akár a nyári szünet előtt. Nagyon sajnáljuk, hogy a Fidesz-KDNP-többség legfőbb problémája, hogy a személyre szabott jogalkotást folytassa.
Ami előttünk fekszik javaslat - ahogy azt Szávay István képviselőtársam már elmondta az általános vitában -, valóban arról szól, hogy a Csepeli Munkásotthon Alapítványt hogy lehet átjátszani Németh Szilárdnak vagy esetleg a hozzá köthető köröknek. Nyilván az idő el fogja dönteni, hogy ez így lesz-e. Természetesen az információk el fognak jutni.
Egyébként azt is el kell mondjam, hogy információink szerint, illetve ahogy az elhangzott az általános vitában is, a Munkásotthon Alapítvány annak idején az MSZMP-s káderek által került a kilencvenes években átjátszásra, és való igaz, hogy ennek az elszámoltatását vagy a felülvizsgálatát - tudom, erre lehet azt mondani, hogy túl sok idő telt el, de -, a helyzet helyretételét bármilyen módon még támogatnánk is. Tehát öntsünk tiszta vizet a pohárba, nézzük meg, hogy a Munkásotthon Alapítvány hogyan, milyen módon került oda azokhoz az emberekhez, akiknél jelen pillanatban van, illetve bármilyen módon lehetne reparálni ezt a helyzetet, de az, hogy átadjuk egyik érdekkörtől a másiknak, ez így, ebben a formában nem elfogadható számunkra.
Azt is lehetett látni Németh Szilárd négyéves polgármestersége alatt, hogy viták voltak a Munkásotthon Alapítvánnyal és a Csepeli Munkásotthonnal, tehát van egy múltja, a helyiek által is ismert múltja ennek az előterjesztésnek, és ebben a formában az, hogy nem a bíróság, hanem majd az önkormányzat fog dönteni arról, hogy az alapító halála után ki fogja ezeket a jogokat képviselni, ki fogja ezeket a jogokat gyakorolni, ez teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi fideszes önkormányzati vezetésnek kedvez, és ebben a formában valóban igaz és elmondható, hogy Németh Szilárdhoz köthető az előterjesztés, illetve ő fog ebből abban a formában profitálni, hogy ők fogják eldönteni, hogy az alapítói jogok milyen módon kerülnek majd kijelölésre.
Természetesen ezért ebben a formában nem tudjuk támogatni az előterjesztést, de a jövőben nyomon fogjuk követni, hogy ezekkel a jogokkal az önkormányzat hogyan fog élni, és amennyiben ez olyan módon történik meg, ami elfogadhatatlan, akkor hangot is fogunk neki adni, és nyilvánvalóan a helyi közvélemény is ezt a helyén fogja kezelni, legkorábban vagy legrosszabb esetben a 2018-as, illetve a ’19-es választások alkalmával. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit