LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Amikor a Fidesz a KDNP nyomására elfogadta a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt, már a törvény elfogadását is komoly viták előzték meg, és nemcsak itt, a Házban, hanem szakmai szervezetek részvételével és szakszervezetek részvételével és a társadalomban is. Ezt a törvényt önök elfogadták, egyébként a társadalom nagyobbik részének az elutasítottsága mellett. Már akkor is elmondtuk és sok helyen elmondtuk azokat a negatívumokat, amiket ez a törvény jelenteni fog, és a törvény elfogadása óta az derült ki, hogy ezeknek a nagy része mégiscsak bebizonyosodott.
Ez a törvény nem élvezi a társadalom többségének a támogatottságát, a társadalom többségének az elutasítottságát élvezi. Ez a törvény károkat okoz mind a munkaerőpiacon, mind pedig gazdaságilag, és most már az is kiderült, hogy mégiscsak arról van szó, hogy a Fidesz körüli gazdasági szereplők javát szolgálja gyakorlatilag, hiszen nemrégen ismerte el a CBA rendkívül antipatikus vezére, hogy gyakorlatilag ők voltak azok, akik átlobbizták ezt a törvényt ezeken a pártokon és nem másért, hanem azért, hogy az ő vállalkozásaikban éjjel-nappal csöröghessen a kassza. Ezt nem én mondom, ezt a CBA sokmilliós sportautóval járó, rendkívül gazdag, milliárdos vezére mondta, aki ezek szerint az önök döntéseit irányítja.
Hölgyeim és Uraim! 72 százaléka utasítja el Magyarországon ezt a törvényt a választóknak, és jelzem, hogy még a kormánypárti szavazók 63 százaléka is úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha nyitva lehetnének az üzletek vasárnap, és nemcsak Baldauf úr üzletei lehessenek nyitva, hanem bárkié, aki így dönt. Ugyanis a fideszes képviselők befolyásolója, ezek szerint a CBA-vezér azt azért elérte, hogy most a Balatonon zárva vannak azok az üzletek, amelyek eddig nyitva lehettek, de azért két CBA-t Balatonfenyvesen és Balatonakalin piaccá nyilvánítottak, ezért aztán azok nyitva lehetnek, mert kiraktak két asztalt a ház elé. Ez is azt bizonyítja, hogy semmi másról nincsen szó, megint az önök oligarchái tudnak gazdagodni ebből, arról már nincsen szó, hogy a balatoni szezont tönkreteszik, a Balatonon nyaralók nyaralását tönkreteszik és megnehezítik, és arról sem beszélünk már, hogy hány üzlet fog tönkremenni emiatt a Balatonon, már most is vannak vállalkozók, akiknek le kell húzni a rolót.
Hölgyeim és Uraim! Éppen ezért adtunk be népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Irodához. Már többször megpróbáltuk, de a Nemzeti Választási Iroda, amely nem független az önök pártjától, hanem gyakorlatilag pártkatonákkal van feltöltve, ezt pontosan tudjuk, ezért aztán a Nemzeti Választási Iroda mindent megtett, hogy ezeket a kezdeményezéseket jogi nonszenszekkel és mindenféle módon megakadályozza; a Nemzeti Választási Irodáról és a Nemzeti Választási Bizottságról van szó. Most azonban ott van a Nemzeti Választási Irodában, a Nemzeti Választási Bizottság előtt az a népszavazási kezdeményezés, amelyik arról szól, hogy engedjék meg, hogy az emberek döntsenek arról, hogy ez a törvény maradon-e vagy ne maradjon, engedjék meg az embereknek, hogy eldöntsék azt, hogy szeretnék-e ezt a vasárnapi zárva tartást vagy nem.
Ha lesz népszavazás erről a kérdésről, márpedig lesz népszavazás erről a kérdésről, akkor ezt a Fidesz el fogja veszíteni. Ezt a népszavazást a Fidesz és a KDNP el fogja veszíteni, mondta Lázár János valamelyik napon, tehát Lázár Jánosnak is az a véleménye, hogy ha ezt a népszavazást meg lehet tartani, akkor önök azt el fogják veszíteni. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ha már Lázár János is mondja, akkor nagy valószínűséggel önök is tudják, hogy ez elutasítottságot élvez a társadalomban, egyébként miért mondana ilyet Lázár János, hogy ha lesz népszavazás, akkor azt önök nyilván el fogják veszíteni.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Innen kell üzennünk a Nemzeti Választási Irodának és a Választási Bizottságnak, hogy hagyjanak föl a pártos magatartásukkal, engedjék át ezt a kérdést, és engedjék meg az embereknek, hogy dönthessenek arról, hogy ez a törvény nekik jó vagy nem jó, mert most lassan 3 ezer ember veszítette el az állását (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), 387 ezer plusz munkaórát kell dolgozni a kereskedelemben azoknak, akik ott maradtak.
Ez a törvény káros az embereknek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), káros az országnak, engedjék meg, hogy döntsön a nép. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit